Näitä reseptejä nyt pukkaa, kun opettelen eroon kaupungilla nautituista, ylihintaisista lounaista. Kotiruokailulla säästää rahaa ja tietysti kotona syödessä voi itse päättää päivän ruokalistan. Tässä ohjeessa ei ole kyse pääruuasta, vaan korvikkeesta vihersalaatille, joka saattaa alkaa tökkiä, kun sitä on muutaman viikon syönyt pääruuan lisukkeena. Kohtahan alkaa meikäläisellä jokavuotinen varhaiskaalikausi ja hurahdan kaaliresepteihin, mutta kyllä tämä tomaatti pitää pintansa kaalin rinnalla. Tämä nimenomainen tomaattisalaatti sopii niin lihan kuin kanankin seuraksi, mutta se on erinomaista myös tacojen, tortillojen ja pitaleipien täytteenä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chili-tomaattisalaatti

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 pienehkö sipuli

1 iso valkosipulin kynsi

1 punainen chili (meillä on näitä aina pakastimessa)

kourallinen tuoretta basilikaa

mustapippuria

suolaa

loraus oliiviöljyä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pilko tomaatit ja sipulit. Salaatti toimii rouheampana versiona, mutta myös ihan pienenä hakkeena, joten voit itse päättää, kuinka isoiksi palaset jätät. Lisää sekaan raastettu valkosipuli ja chili hienonnettuna. Mausta suolalla sekä pippurilla, ja lisää  tuore basilika pienenä hakkeena. Sekoita salaatti ja purkita se halutessasi. Salaatti tuoksuu aika voimakkaalta varsinkin tuosta käyttämästäni thai-basilikasta valmistettuna, joten purkki ei ole vain esteettinen säilytysvaihtoehto, vaan se myös pitää hajut kurissa jääkaapissa.

Salaatin makujen kannattaa antaa tasoittua ainakin 20 minuutin verran purkituksen jälkeen, mutta huhu kertoo, että parhaimmillaan tämä herkku on vasta seuraavana päivänä. Kokeilkaa itse! ;)

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA