Asuntoni suorastaan tulvii erilaisia leivonnaisia ja leipomuksia. Aina, kun stressi alkaa hönkiä niskaan, leivon kuin hullu rentouttaakseni oloani. Harmi vaan, että napa ei vedä tuotoksia samaa tahtia kuin niitä syntyy, mutta vatkaaminen, vaivaaminen ja jopa pelkkä epämääräinen sötköttäminen parantavat oloa. Pitäisi ehkä hankkia ämpärillinen muovailuvahaa tai stressipallo. Sämpylöitä ja pullia voi onneksi pakastaa, mutta keksit ovat parhaimmillaan uunilämpiminä. Tällä kertaa ohje on varastettu suoraan keittiön ylijumalattarelta nimeltä Eeva Kolu. Yllätyittekö? Ainesosia tässä reseptissä on niin vähän, että melkein naurattaa. Suosittelen lämpimästi nautiskelemaan valmiit keksit vielä vähän lämpiminä kylmän maidon kanssa.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maapähkinävoi-kaurakeksit

1 dl maapähkinävoita

1 dl fariinisokeria

1 muna

2 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään maapähkinävoi ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi, sekoita joukkoon kananmuna. Lisää sen jälkeen kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Ota tasaisesta taikinasta “ruokalusikallisia” leivinpaperille. Paina sitten haarukalla kevyesti jokainen taikinapallo litteäksi. Paista n. 10 minuuttia eli kunnes keksien pohja ja päällinen ovat kauniisti ruskistuneet. Jäähdytä ritilällä ennen tarjoilua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA