Usein ne ideat, jotka pompsahtavat päähän hetki ennen nukahtamista, kannattaa toteuttaa. Varsinkin, jos niihin ei liity varsinaisesti kovin suuria riskejä. Koska tiesin hyvin kuiva-ainekaappini piilottelevan uumenissaan vain yhtä kuivahiivapussia, laskeskelin suurpiirteisesti, etten voisi leipoa kovin isoa pullataikinaa. Samalla mietin, että pienestä taikinasta saisi kuitenkin näppärästi muffinssipellin täyteen! Koska kaneli oli loppu, tein korvapuustien sijaan voisilmäpullia ensimmäistä kertaa ikinä. Käyttämäni ohjeen pohjana toimi kuitenkin tämä pomminvarma korvapuustireseptini. Nytpä ei tarvitse enää miettiä, mitä herkkuja sitä kahvipöydässä syntymäpäivillään huhtikuussa tarjoaa! :)

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voisilmäpullat muffinssivuoassa

Pullat:

2,5 dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

1 muna

1 dl sokeria

1/2 tl suolaa

n. 7 dl vehnäjauhoja

75 g voita

Täyte:

75 g voita

0,5 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

1 pieni muna

Ota raaka-aineet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomisen aloittamista. Sekoita hiiva pieneen osaa jauhoista ja sekoita jauhoseos kädenlämpöistä hieman kuumempaan maitoon. Sekoita joukkoon myös suola, sokeri ja muna. Lisää loput vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa hyvin ja lisää pehmeä voi alustamisen loppupuolella. Laita lopuksi taikina peitettynä kohoamaan vedottomaan paikkaan. Jos on kiire, lautanen täynnä kuumaa vettä kulhon alla on korvaamaton apu. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina. Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyöritä pulliksi. Käytä jauhoja apuna, jos on tarpeen. Voitele muffinssivuoka ja pyörittele vuoka täyteen pullia. Kohota pullat hyvin liinan alla. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita täytteen aineet tahnaksi. Tee kohonneiden pullien keskelle syvennykset sormella. Voitele pullat munalla. Lisää koloihin reilu teelusikallinen täytemassaa. Paista pullat uunin keskiosassa n. 12-15 min tai kunnes pullat ovat juuri täydellisen ruskeita. Nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA