… koska inhoan yli kaiken sitä, että blogiani ja sen aihepiiriä rajoitetaan jotenkin ja muutun sellaisen vuoksi joka kerta kärttyisäksi ja kettumaiseksi.

… koska vaikka en koskaan vastauksissani suoraan kieltänyt asiaa, en ole sitä tarpeeksi selkeästi täällä myöntänytkään.

… koska kaikista suurin on vaan edelleen rakkaus ja sitä ei jotenkin ole oikein pitää piilossa näin kauaa.

… koska on niin paljon sanottavaa, kerrottavaa, ihmeteltävää, kauhisteltavaa ja kysyttävää, että muuten halkean.

… koska vanhan Instagram-tilini sulkeminen ärsytti, kun en voinut kuvata sinne kaikkea sitä, mitä sinne todella tahdoin kuvata.

pirkkomou1

… koska asiaa ei edes voi jättää kokonaan kertomatta, vaan kertomista voi vain viivyttää tiettyyn pisteeseen asti.

… koska tunnen lähes päivittäin outoa, jopa huonoa omatuntoa siitä, että en kirjoita aiheesta tänne.

… koska tajusin, että määrään edelleen itse, kuinka paljon kerron ja näytän eikä siihen ole kellään ulkopuolisella mitään sanottavaa.

… koska tarvitsen ympärilleni tueksi ihmisiä, jotka ovat nyt tai ovat joskus olleet samassa tilanteessa kanssani.

… koska vaikka kirjoitin aluksi aiheesta kaikille avointa blogia, jotenkin tämä kuuluu pitkän harkinnan jälkeen sittenkin osaksi oikeaa blogiani.

pirkkomou3

… koska kaikki ne, joiden piti saada tietää mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa tai mieluummin ei ollenkaan, tietävät jo.

… koska Pirkko on odottanut kuuliaisesti jo kuukausia, että pääsee kertomaan teille, miten blogikuvauksissa on oikeasti pähkäilty masun kanssa.

… koska nyt tiedän, että kaikki onkin pienellä ja tärkeällä ihmisellä ihan hyvin, enkä pelkää enää niin hysteerisesti hänen menettämistään

… koska tuntui liian oudolta vain lopettaa perinteiset sivusta otetut asukuvat ilman minkäänlaisia selityksiä.

… koska haluan olla blogissa taas oma itseni enkä vain harmaa haamu, josta puuttuu iso ja tärkeä palanen.

pirkko

Kaikista yllä mainituista syistä ja muutamasta muusta, jotka jätän tänne kirjoittamatta, tästä päivästä lähtien kaikki on lopultakin virallista. Asiattomat tai intiimit kysymykset poistan kommenttiboksista kokonaan tai jätän vastaamatta niihin, mutta muuten en jaksa enää sensuroida itseäni. Miestäni ja pientä sensuroin silti oman haluni mukaan jatkossakin ja jos joku ei tätä päätöstäni ymmärrä, sille en voi mitään. Hyvästit siis kaikille, joiden kanssa yhteinen tie päättyy tälle pysäkille, ja vastaavasti tervetuloa kaikille, jotka tahtovat hypätä tässä vaiheessa mukaan. Nyt lyödään kaasu pohjaan, sillä vihdoin ja viimein tosielämän Iinan lisäksi raskaana on myös MouMou-Iina!

(kuvista kiitos Nooralle)