Vihertävä salaatti
Tämä onkin tofuteemaviikon ensimmäinen ruoka, jossa käytän tofua aivan sellaisenaan. Vinkkejä hampputofun käyttöön tuli kommenttiboksissa ja koska viikon aiemmat ruuat olivat hieman työläämpiä ja raskaampia, päätin kokeilla valmistaa tofusta jotakin nopeaa ja kevyempää. Tofun mieto pähkinäinen maku ei tosiaan tarvitse mitään mausteita, vaan tofu voisi vaikka korvata juuston tässä salaatissa. Ohjeeni mittasuhteet olivat tällä kertaa epämääräiset, koska tein niin pieniä annoksia kerralla. Yksinelävän etuoikeus, kirous tai jotakin. ;)
Vihertävä salaatti
hampputofua (saatu)
mozzarellapalloja
vihreitä rypäleitä
kurkkua
siemensekoitusta
salaattia
Kastike:
oliiviöljyä
sitruunainen balsamikastike
Asettele salaatti tarjoiluastian pohjalle. Paloittele päälle kurkkua ja puolita rypäleitä. Lisää mozzarellapallot sekä paloiteltu tofu. Ripottele päälle siemenet ja kastike.
n
Kiva teemaviikko sulla. Olen itsekin melko tuore osa-aikakasvissyöjä, joten uusia reseptejä kaivataan. Just tämmösissä yhteistyökuvioissa, joista on lukijalle hyötyä ja bloggaaja vaikuttaa itsekin kiinnostuneelta aiheestaan, on järkeä (viitaten illan Kuningaskuluttajan teemaan, josta puhutaan ihan muissa blogeissa ja jota tulin nyt itse tänne pohtimaan, heh…). Marinoitu tofu maistuu mulle ihan sellaisenaan, vaikka leivän päällä, mutta hampputofu, hmm. Täytynee uskaltautua kokeilemaan!
MouMou
Ai piru, se pitikin katsoa! kiitos siis muistutuksesta. :)
Ja samaa mieltä tuosta, että parhaat yhteistyöt ovat niitä, joista kaikki kolme osapuolta ovat innoissaan.
Alexandra
Ai että on hyvännäköistä :P Ihan nälkä herahti!
MouMou
Voisin herkutella tällä kolmannen kerran tänään! :D
Suzki
Ihanan herkullisen näköinen.
Toi voisi kruunata mustan loppuviikon, kyllä oli niin synkkää torstaita ja perjantaita että. Onneksi on perjantai!!
Voisin tutustuttaa perheenkin tofuun :)
MouMou
Onneksi. Ihanaa viikonloppua! :)