Luvassa olisi tofuteemaviikon ensimmäinen resepti, jota en kopioinut saamastani tofukeittokirjasta, vaan jonka sovelsin itse lukemieni ruokaohjeiden perusteella. Tofusta saa varsin helppoa pikaruokaa, kun sen vaihtaa pikaruoka-annokseen jonkin toisen raaka-aineen tilalle. Tässä ohjeessa paneroitu tofu korvaa paneroidun kalan. Yllätyksekseni noin nopeasti paistamalla tofu saikin hieman kalamaisen koostumuksen eli huijaukseni onnistui täysin. Sitruunakin sopi annokseen kuin nappi silmään! Tämä ohje on niin simppeli, ettei se tarvitse edes vaihekuvia, joten nauttikaahan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paneroitu kylmäsavutofu

1 pkt kylmäsavutofua (saatu)

0,5 dl parmesaaniraastetta

0,5 dl kuorellisia seesaminsiemeniä

1 kananmuna

suolaa

voita

Lisäksi:

ranskalaisia

majoneesia

sitruunalohkoja

Paista ranskalaiset kypsiksi. Leikkaa tofu n. sentin viipaleiksi. Riko kananmuna, vatkaa sen rakenne haarukalla rikki ja kaada lautaselle. Lisää hieman suolaa. Sekoita seesaminsiemenet sekä parmesaaniraaste ja levitä tämä muruseos toiselle lautaselle. Kieritä tofupalat ensin kananmunassa ja sitten seesaminsiemen-parmesaaniseoksessa. Paista viipaleet pannulla voissa kauniin ruskeiksi. Kypsymisessä kestää vain noin minuutti per puoli. Tarjoile tofupalat ranskalaisten, majoneesin sekä sitruunalohkon kera aivan kuin fish and chips -annos! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA