Luin aamulla, kuinka Unelias kokki oli keitellyt raparperikiisseliä ja lähdin oitis kaivelemaan pakastimesta viime kesän mansikoita. Raparperipuskia pihastamme löytyy muutamakin, mutta kermaa piti hakea kaupasta asti kermavaahtoa varten. Kiisseli kun tarvitsee minun makuaistieni mielestä aina jotakin pehmeää seurakseen. Vaikka kiiseli on eräs helpoimmista jälkiruuista valmistaa, sitä ei silti tule keiteltyä juuri koskaan. Tehdään nyt ainakin yhden postauksen verran kunniaa tälle retrojälkkärille!:)

Mansikka-raparperikiisseli

n. 3,5 dl ohueksi viipaloitua raparperia

3,5 – 4 dl kylmää vettä

0,5 dl sokeria

1 rkl perunajauhoja (kukkurallinen)

1 dl vettä

3,5 dl pakastemansikoita (jäisiä)

Kastike:

1 prk vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

(ripaus kanelia)

Mittaa kattilaan raparperinpalat, vesi ja sokeri. Anna kiehua 10 minuutin ajan tai kunnes raparperinpalat ovat alkaneet hieman hajota. Sekoita pienessä kipossa huolellisesti perunajauhot ja kylmä vesi. Siirrä kiisselikeitos sivuun liedeltä, kaada joukkoon perunajauho-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Jos kiisseli näyttää huomattavan paksulta, tässä vaiheessa voi lisätä vielä  vettä. Siirrä kattila takaisin liedelle,  anna kiisselin pulpahtaa parin kuplan verran, mutta älä enää keitä tai sekoita sitä, vaan siirrä kattila pois levyltä. Sekoita joukkoon jäiset pakastemansikat.

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä kanelilla. Nauti kiisseli maustetun kermavaahdon kanssa.