Sain puolimaratonin juoksunumeroa hakiessani kisatoimistolta mukaani sponsorikamaa ja yksi kassin tuotteista oli mantelimaitotölkki. Alpron pikkuinen tetra pelasti erään illan, kun makeanhimoni ei mennytkään näppärästi banaanilla ohi. Paistelin mantelimaidosta sitten muutaman pikkuletut iltani iloksi ja täytyy sanoa, että letuista tuli ihan täydellisiä. Tällä ohjeella syntyi 4 pikkulettua.

 Mantelimaitoletut

pieni tölkillinen mantelimaitoa (eli 2,5 dl)

yksi kokonainen muna

hieman vajaa kaksi desilitramitallista vehnäjauhoja

vajaa teelusikallinen suolaa

reilu loraus rypsiöljyä

paistamiseen runsaasti voita

Riko muna. Sekoita mukaan suola, mantelimaito, vehnäjauhot ja öljy. Vatjaa tasaiseksi. Pistä pannu kuumenemaan ja paista letut suolaisessa voissa rapeiksi. Tiedän, tykkään omistuisen suolaisista letuista. Mutta kun se suola vaan korostaa sen täytteen ja päällisen (meikäläisellä oli vanilliinisokeria) makeutta!:)