Tämän ohjeen olen postannut aiemminkin, mutta sen postauksen kuvat olivat niin rumat, että nyt, kun tein tätä uudelleen, napsin paremmat. Koska nyt vietetään eläinten viikkoa, päätin valmistaa ruuaksi kasvisruokaa ja jättää muutenkin tällä viikolla mahdollisimman paljon liha-aterioita väliin. Tänään syön kyllä poroa, mutta sen valinnan olen tehnyt jo pari viikkoa sitten. Ehkä tämä “porolipsahdus” sallitaan minulle, koska elin viikon muuten suhteellisen ruodussa.;)

Paahdettu kukkakaali

1 kukkakaalinpää

2-3 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

kourallinen manteleita

1 tl kurkumaa

1 tl juustokuminaa jauhettuna

1 tl kardemummaa jauhettuna

chiliä

suolaa

Kastike:

turkkilaista jogurttia

korianteria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita jogurttiin korianteria (mieluummin tuoretta, nyt ei ollut kuin jauhetta) ja laita kastike maustumaan jääkaappiin.

Leikkele kukkakaali sopivankokoisiksi suupaloiksi. Älä jätä kovin isoiksi tai muuten kypsyminen kestää kauemmin. Laita kukkakaalit, mantelit, öljy, nokare voita ja mausteet paistonkestävään astiaan ja pyörittele kaikki sekaisin. Kypsennä kukkakaalia uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes se on mukavasti reunoilta tummunut. Paistamisen puolessa välissä kannattaa käydä hieman pyörittelemässä palasia, jotta ne paistuvat tasaisesti ja jotta sulanut voi leviää.