Kolmen ruokalajin illallisen jälkiruoka vei kielet mennessään. Alkuruuaksi tarjosin sitä mansikka-melonisalaattia ja pääruuaksi hapaimelää possua. Jälkiruokana toimivat nämä vielä hieman lämpimät keksit ja jäätelö. Voiko parempaa makuyhdistelmää edes olla? Tällä ohjeella syntyy pellillinen eli 9 keksiä. Jäätelöä taas valmistuu 3 ison pallon verran verran. Pallojahan tuosta voi pyörittää helposti kuumalla jäätelökauhalla, mutta omat palloni sulivat ennen kuvausta, koska niiden piti seistä hetki. Yhdessä kylmä jäätelö ja lämpimät keksit muodostavat kuitenki makukombinaation, joka räjäyttää kielenne. Varokaa vaan!

Suklaapalakeksit

0,75 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

0,75 dl sulatettua margariinia (osa voi olla öljyä)

1/4 dl maitoa

50 g suklaata paloina (saatu)

Sekoita kuivat aineet. Sekoita rasva ja maito keskenään ja lisää ne kuiva-aineiden joukkoon. Pilko suklaa veitsellä ja lisää palat taikinaan. Älä lisää suklaamurua, sillä se vaikuttaa keksien väriin ja koostumukseen. Murut voit käyttää jäätelöpallojen koristeluun. Muotoile keksejä leivinpaperin päälle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pieni hetki ennen tarjoilua, jotta suklaa jähmettyy, mutta tarjoile ne silti lämpiminä.

Vaniljakotijäätelö

2 tl vaniljasokeria tai vanilliinisokeria

2 dl maitoa

1,5 dl kermaa

3 munankeltuaista

1 dl sokeria

Vatkaa kerma. Sekoita muut ainekset keskenään. Lisää kerma seokseen ja laita ainekset pakastimeen. Sekoita massa 45 minuutin välein, kunnes jäätelö on valmista. Sähkövatkain on aika jees massan sekoitteluun, mutta muutkin vehkeet käyvät. Oikean koostumuksen syntymiseen menee kuulemma yleensä noin 2-4 tuntia. Minä sekoittelin massaa 5 tunnin ajan ja jätin sen sitten yöksi jäätymään, koska olen laiska!:D