Paahdettu kukkakaali jogurttikastikkeella
Tämän ohjeen olen postannut aiemminkin, mutta sen postauksen kuvat olivat niin rumat, että nyt, kun tein tätä uudelleen, napsin paremmat. Koska nyt vietetään eläinten viikkoa, päätin valmistaa ruuaksi kasvisruokaa ja jättää muutenkin tällä viikolla mahdollisimman paljon liha-aterioita väliin. Tänään syön kyllä poroa, mutta sen valinnan olen tehnyt jo pari viikkoa sitten. Ehkä tämä “porolipsahdus” sallitaan minulle, koska elin viikon muuten suhteellisen ruodussa.;)
Paahdettu kukkakaali
1 kukkakaalinpää
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
kourallinen manteleita
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl kardemummaa jauhettuna
chiliä
suolaa
Kastike:
turkkilaista jogurttia
korianteria
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita jogurttiin korianteria (mieluummin tuoretta, nyt ei ollut kuin jauhetta) ja laita kastike maustumaan jääkaappiin.
Leikkele kukkakaali sopivankokoisiksi suupaloiksi. Älä jätä kovin isoiksi tai muuten kypsyminen kestää kauemmin. Laita kukkakaalit, mantelit, öljy, nokare voita ja mausteet paistonkestävään astiaan ja pyörittele kaikki sekaisin. Kypsennä kukkakaalia uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes se on mukavasti reunoilta tummunut. Paistamisen puolessa välissä kannattaa käydä hieman pyörittelemässä palasia, jotta ne paistuvat tasaisesti ja jotta sulanut voi leviää.
maria
kiitti reseptistä – pakko kokeilla!
MouMou
Toivottavasti tykästyt.:)
Amma
Ihanaa kun on näitä reseptejä myös mukana :) Ja sitten se on niin kivaa, että on ihan luonnollisen näköinen kuva lopputuloksesta…eikä sellainen “tämä sämpylä on pumpattu täyteen silikonia, että se näyttää täydellistä” tai “ei nämä vihannekset oikeasti kiillä näin kauniisti keittämisen jälkeen, mutta niihin on suihkautettu hiuslakkaa”. Joskus kun selaa ruokaohjeita niin lähinnä oksettaa niiden kuvien täydellisyyden takia ne ohjeet :D
Nyt alkoi itsekkin mieli tehdä tuota vaikka en niin kovin välitäkkään kukkakaalista :)
MouMou
Hitsi, pitääkin muistaa tuo hiuslakkakikka!;) Ei vaan. Kiitos kommentista!