Helppoa ja nopeaa eli salaattia. Olen vasta viime aikoina ymmärtänyt klassikkosalaattien arvon ja tein nyt oman versioni yhdestä niistä. Koska kreikkalainen salaatti tarkoittaa minulle aina tzatzikia, tämä salaatti on nimeltään kreikkalainen maalaissalaatti. Tosin tämä tunnetaan myös kuulemma kyläsalaattina. Ja jos joku miettii, miksi tämä on ns. hc edition, niin se johtuu siitä, että lähes kaikkia tärkeitä “täytteitä” on hieman tuunattu. Salaattijuustoissa on öljymarinadi, oliivien sisällä on valkosipulia ja mukana on myös tuorejuustolla täytettyjä paprikoita. Nam!

fetajuustosalaatti

Kreikkalainen maalaissalaatti

kahta eri salaattia

kirsikkatomaatteja

kurkkua

punasipulia

salaattijuustokuutioita öljymarinadissa

vihreitä oliiveja valkosipulitäytteellä

tuorejuustotäytteisiä paprikoita

Revi salaatinlehdet. Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko tuore kurkku suikaleiksi. Rengasta sipulia eli leikkaa siitä renkaita. Asettele tomaatit, kurkut ja sipuli revittyjen salaatinlehtien päälle. Näin on syntynyt ns. perussalaattipohja.

salaattaineita

Lisää perussalaattipohjaan sitten oliivit, salaattijuustokuutiot ja täytetyt paprikat. Valuta juustokuuitoiden mausteöljylientä kastikkeeksi. Kuvasin nuo tärkeimmät “täytteet” vielä erikseen, jos ne eivät ole ennestään tuttuja kaikille. Öljyistä, mutta maukasta!;)

kreikkalainen salaatti