Tonnikala, tuo paheistani pahin. Välillä sitä on vaan pakko saada. Tonnikala säilyy purkissa niin hyvin, että sitä on lähes aina kuiva-ainekaapissani varalta. Pakastimesta löytyi sitten herne-maissi-paprikapussi ja riisiä nyt on aina varastossa. Eräs suosikkiruuistani syntyy näistä kolmesta elementistä.

Tuo risotto-nimitys ei muuten viittaa oikeaan risottoon, joka tehdään siis risottoriisistä, vaan valmistustapaan eli siihen, että neste lisätään riisin joukkoon hiljalleen eikä riisejä heitetä kiehuvaan veteen. Paremmin samettisen risottokoostumuksen saisi valkoisesta riisistä, mutta tämän tytön luonto ei anna periksi käyttää sitä.:/

tulinen tonnikalarisotto

Tulinen tonnikalarisotto

1 prk chilitonnikalaa

8 dl vettä

3 desiä tummaa riisiä

0,5 pussia herne-maissi-paprikaa -sekoitusta

(suolaksi soijakastiketta tarvittaessa)

Valuta cihiöljy tonnikalapurkista kattilaan ja kippaa riisit sekaan. Laita levy keskilämmölle ja kuullota riisejä pari minuuttia. Lisää vesi puoli desilitraa kerrallaan ja sekoittele riisiä välillä. Kun vesi on imeytynyt, lisää seuraava satsi. On vain hyvä, jos riisi “paistuu” hetken vesilisäyksin välissä kuivassa kattilassa. Kun kaikki vesi on imeytetty ja riisi (yli)kypsää, lisää sekaan puolet herne-maissi-paprikapussista. Sekoittele vielä pari minuuttia ja lisää sitten tonnikalapurkin loppu sisältö. Mausta soijakastikkeella haluamasi suolaiseksi.

risotto