Millä saada iho paremmaksi? Entä aineenvaihdunta tehokkaammaksi? Entä mikä olisi hyvää luomukosteusvoidetta tai hiustenhoitoainetta? Pääsisikö hilseestä jotenkin eroon? Entä mikä toimisi iholle hellävaraisena deodoranttina? Jos kiinnostuit, lue toki pidemmälle. Vastaus näihin kaikkiin kysymyksiin löytyy tästä toivepostauksista. Nyt keskitytään hetki rasvoihin.

Kerroin tässä postauksessa rasvahappokuurin auttaneen ihoni kuntoa huomattavasti. Ennen söin mitä sattuu ja se näkyi ihossani. En juonut tarpeeksi vettä päivän mittaa ja välttelin kaikki rasvoja, koska se oli helppoa ja luulin sen tekevän hyvää. Rasvojen hyviä puolia en edes miettinyt, oli helpompi jättää ne syömättä ja valita rasvaton vaihtoehto. Onneksi koin herätyksen kun siloposkeni alkoivat puskea näppylää. Superfood-kurssi ja naistenlehtien jutut vakuuttivat minut lopulta ja aloin lisätä rasvankäyttöä.

Tällä hetkellä napsin kalaöljykapseleita sekä syön paljon rasvaa ihan öljymuodossa, mutta sen lisäksi nautiskelen myös rasvapitoisia raaka-aineita. Kalaöljykapseleita omista kahta eri merkkiä. Lysit osti minulle äitini ja Elivot sain blogin kautta. Näitä suositellaan otettavaksi kaksi päivässä, mutta koska olen kohentanut ruokavaliotani, otan vain yhden kapselin joka aamu. Lisäksi annoksen puolittamalla välttää todennäköisesti sen yrjöttävänmakuisen kalaöljyröyhtäyksen, joka tulee n. tunnin sisään, jos napsii kaksi kapselia kerralla.

omega-3-öljykapselit

Ruokavalioni muuttui rasvaisemmaksi, kun aloin ostella enemmän pähkinöitä ja otin tavoitteeksi syödä useammin kalaa. Eli sama tarina, mitä kuulee terveystiedontunneilla ja lukee kaikista naistenlehdistä. Ja kaikkialta muualta. Tuttujen hyven rasvahappojen lähteiden lisäksi aloin lisätä aamusmoothiejuomiini kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä. Tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni, mutta monessa ruuassa kuustumuskin on maun lisäksi parempi, kun seassa on edes vähän rasvaa. En suosittele mitään äärilaitamuutosta, sillä rasvasta saa kyllä edelleen runsaasti kaloreita. Paras on siis jättää herkut pois ja nauttia ne päivän tarvitut kalorit herkullisista ja terveellisistä ruuista.

Alla eräs välipalani ihan vaikka esimerkiksi eli oliivileipää, lohta, salaattia, herneenversoja, öljyä ja seesaminsiemeniä. Leivästä voidaan tietysti väitellä, mutta keskitytään nyt niihin rasvoihin. Kukin hiilihydrailee tavallaan eikä kaikesta herkusta saa luopua.;)

lohiherkku

Rasvapitoisen ruuan lisäksi nautiskelen öljyjä sellaisinaan. Se tarkoittaa, että käytän öljyjä mm. salaatinkastikkeina ja tietysti siihen touhuun sopivia öljyjä lähes aina paistamiseen. Mitään massiivista öljyvertailua en tässä suorita, kunhan luettelen, mitä omasta keittiöstäni löytyy.

Oliiviöljyn makua olen oppinut rakastamaan vasta vähän aikaa sitten. Tunteeni tätä öljyä kohtaa muuttuivat kertaheitolla eräänä päivänä kun tajusin, että vihaamisen sijaan pidän nykyään oliiveista. Tai oikeastaan melkein rakastan niitä. Kylmäpuristettua oliiviöljyä käytän pääasiallisesti balsamiviinietikan kanssa salaatinkastikkeena ja leipoessani leipää tuomaan taikinaan makua. Tietysti tätäkin voi käyttää hiuksiin ja iholle, mutta siihen touhuun minulla on tuo seuraava purnukka.

Kylmäpuristettu kookosöljy taas on ratkaisu kaikkiin postauksen alun kysymyksiin. Tämä öljy on kiinteää huoneenlämmössä, mutta ulkonäöstä ei kannata hämääntyä. Tätäkin syön mielelläni maun vuoksi, varsinkin smoothieissa pieni kookosvivahde on aivan ihana lisä. Tämä öljy on siis herkullista, mutta sen lisäksi se kosteuttaa ulkoisesti, on monikäyttöistä eikä minulla ole siitä mitään pahaa sanottavaa. Paitsi ehkä se, että tämän herkun nauttimista ei kannata aloittaa rysäyksellä vaan vaikkapa teelusikallisella päivässä. Voi muuten mennä masu sekaisin.;)

Avokadoöljy (lisää täällä) Minulla on tätä kylmäpuristettua herkkua sekä normaalina että sitruunasena versiona ja pääasiallisesti käytän tätä ruuassa. Eräs paheeni on syödä tonnikalaa sitruunaöljyllä ihan sellaisenaan. Aivan törkeän hyvää!

kaikenmoisia rasvapurkkeja

Tällainen rasvapaketti. Toivottavasti saitte hyödyllistä tietoa ja ehkäpä löysitte muutaman uuden tuttavuudenkin postauksestani. Korostan vielä, että nämä kokemukset ovat omiani, ellen toisin mainitse. Ihmisen elimistö on kuitenkin yksilöllinen, vaikka tietyt perusjutut toimivat kaikilla. Kannattaa siis kuunnella omaa kehoa ja kokeilla kärsivällisesti, mitkä rasvat sopivat omaan ruokavalioon ja omalle iholle.

Nykyään höösätään muun ruokakriiseilyn ohella (oikeasti, lopettakaa se) paljon siitä, että ihmisiä on opetettu “väärin” syömään omega-3-happoja, kun tärkeämpää olisi niiden suhde omega-6-happoihin. Kuulostaa hankalalta, joten en ole sen enempää alkanut asiasta stressata. Minulla, ihollani ja elimistölläni on hyvä ihan näin.:)