Lohi-perunasalaatti
Olen jo vähän aikaa himoinnut perunasalaattia ja eilen oli pakko kokeilla tehdä sellaista itse. Tästä tuli hieman kevyempi versio, koska jätin majoneesin kokonaan pois, mutta nälän se vei. Ja oli tietysti hyvää, enhän muuten laittaisi reseptiä jakoon.:)
Lohi-perunasalaatti
300 g (marinoituja) lohisuikaleita
sitruunaista avokadoöljyä
uusia perunoita (8 isohkoa)
purkki kermaviilia
yksi varrellinen sipuli
kourallinen pinjansiemeniä
Keitä perunat kypsiksi ja annan niiden jäähtyä. Paista lohisuikaleet pienessä tilkassa (maustettua) öljyä ja anna niidenkin jäähtyä. Paahda pinjansiemenet kuivalla teflonpannulla. Silppua sipuli varsineen.
Kun kaikki ainesosat ovat jäähtyneet, lohko perunat neljään osaan (tai pienemmiksi) ja sekoita niihin sipuli, lohisuikaleet sekä kermaviili. Koristele annos paahdetuilla pinjansiemenillä.
Ensi kerralla herkuttelen ja kokeilen laittaa lohen tilalle pekonikuutioita. Nam! Kannattaa muuten tehdä tätä isompi satsi kerralla, sillä salaatin maku on seuraavana päivänä vain entistä parempi.
riibba
Näyttää herkulliselta! Mun lemppari on uusista perunoista tehty perunasalaatti ilman majoneesia: uusia perunoita, puna- tai kevätsipulia, kapriksia tai oliiveja, keitettyjä munia, suolaa, pippuria ja reilusti hyvää oliiviöljyä. NAM!
MouMou
Oi, kuulostaa hyvältä. En ole koskaan kokeillut kapriksia, miltä ne maistuvat?:)
Tiia
Voi mikä miniannos! :DD Taidan syödä ite jotain rekkamiesannoksia, hahaha.
Mutta ei vaan näyttää hyvältä! :D En uskaltais ite vaan kokeilla mitään siemeniä hui!
MouMou
Siemenet on ihania, suosittelen todella lämpimästi!<3
Riikka
Pitäisi ehkä joskus testata, itse tehty perunasalaatti on paljon parempaa kun kaupan! Se kaupan on pelkkää majoneesimössöä…
MouMou
Sanopa muuta!:)
annana
oiiii, tätä on PAKKO testata!
kaprikset tuntuvat hassulta suussa ja maistuvat ehkä vähän suolakurkulta :D en ole ikinä tajunnut niitä…
MouMou
Pakko siis niitäkin joskus maistaa!:D
kielo
Kiitos tästä ohjeesta! Juuri tein toistamiseen, eli tykkään! :)
MouMou
Mukava kuulla! Itsekin tykästyin ja voisin taas kohta kokkailla. Tosin ehkä kanaversiona.:)