Vastaanotin viime viikolla ihanan paketin Kakkusankarilta. Minut haastettiin leipomaan cupcakeseja ja tämän haastekirjeen mukana sain suloisia muffinssitarvikkeita haasteen toteutusta varten.

kakkusankariviesti

Muffinssitarvikkeet oli kääritty vaaleanpunaiseen paperiin ja pakattu pieneen pahvilaatikkoon. Miten ihmeessä aikuinen ihminen heltyy vielä kaiken vaaleanpunaisen ja suloisen edessä näin?:D Hihkuin jälleen parvekkeella naapurien järkytykseksi, kun availin pakettiani.

kakkusankarit paketti

Paketin sisältä kuoriutui muffinssivuokia, elintarvikeväriä, koristepalleroita sekä pursotinpussi sulkijan sekä tyllan kera. Se on siis tuo pursotinpää, tosin kaikki muut sen varmaan tiesivätkin. Itse tutustuin sanaan vasta nyt, kun kokeilin tuota.:) Näitä tarvikkeita saa siis Kakkusankarit-verkkokaupasta, ihania reseptejä puolestaan löytyy jo aiemmin mainitusta Kakkusankari-blogista.

kakkusankarin parhaat

Valitsin reseptiksi mustikkamuffinssit, koska mustikkamuffaritaikina on parasta kaikista. Leivoin onnistuneimmat muffinssini ikinä tällä ohjeella, joka löytyi reseptiarkistostani keittokirjojen välistä.:)

Mustikkamuffinssit

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa

100 g margariinia sulatettuna

2 dl pakastemustikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseosta vuorotelleen vatkatun vaniljakerman kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää taikinaan sulatettu margariini ja lopuksi (jauhoissa pyöritellyt) jäiset mustikat varovasti sekoittaen. Annostele muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 min.

mustikkamuffinssit

Kuorrutuksen kehittelin suunnilleen itse ja siihen käytin 250 g tuorejuustoa, 1dl vaniljavaahtoa (eli loput siitä 2,5 desin purkista) sekä 3 rkl tomusokeria. Sekoitin aineet ja otin puolet kuorrutteesta erilleen. Sekoitin puoleen kuorrutteesta ruokalusikallisen sulatettuja pakastemustikoita tarkoituksenani saada kaksivärinen kuorrutus. No, sanonpa vaan, että olisi kannattanut käyttää mustikkamehua, sillä ne himputin kuoret tukkivat tyllan!:D

moksumuffinssit

Kuorruttelin jäähtyneet muffinssit kuitenkin loppuun välillä paremmin ja välillä huonommin onnistuen. Lopuksi koristelin muffinssit koristepalloilla ja laitoin ne jääkaappiin jähmettymään.

moksumuffinssi2

Ensimmäisen muffinssin pursotus sujui parhaiten, kun tylla ei ollut vielä tukossa. Siitä tuli itse asiassa ihan suloinen.:)

moksumuffinssi1

Ensi kerralla tiedän paremmin ja muffinsseistani tulee “wow, teitkö nuo itse” -upeita tämän “aaw, teitkö noi ihan itse” -säälisöpöyden sijaan.;) Mutta arvatkaa mitä? Ainakin muffinssini maistuivat äärettömän hyviltä. Score!