Täydellinen syntymäpäiväkakku, se oli vaatimaton tavoitteeni. Etsin yksinkertaisen juustokakkureseptin ja muokkasin aineista mieleiseni. Tahdoin vaaleanpunaisen pohjan ja valkoisen täytteen. Sellaisen kakun sitten lopulta sainkin. Pohja oli vaniljaa ja vadelmaa, täyte vaniljaa. Kakku olisi ollut täydellinen ilman yhtä outoa seikkaa. Pohja jähmettyi niin kovaksi, että sitä oli lähes mahdoton leikata. Vaikka reseptissäkin sotkettiin täytekekseihin vielä rasvaa, ehkä pienempi rasvamäärä olisi jättänyt pohjan pehmeämmäksi. Ensi kerralla puolitan rasvan määrän tai jätän murskatut keksit karkeammiksi. Joka tapauksessa, tällä ohjeella syntyy todella helposti maukas ja kaunis juustokakku.:)

Vadelma-vaniljajuustokakku

Pohja:

200 g pinkkejä Domino-keksejä

75 g voita

Täyte:

3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

8 liivatelehteä

240 g valkosuklaata

2 dl vaniljarahkaa

250 g maustamatonta tuorejuustoa

Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Taputtele murupohja tefloniseen irtopohjavuokaan ja laita vuoka sitten jääkaappiin jähmettymään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Vatkaa vaniljavaahto. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä vaniljarahka. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkassa kiehuvaa vettä. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen ja kaada kakkupohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

kakku