Vadelma-vaniljajuustokakku
Täydellinen syntymäpäiväkakku, se oli vaatimaton tavoitteeni. Etsin yksinkertaisen juustokakkureseptin ja muokkasin aineista mieleiseni. Tahdoin vaaleanpunaisen pohjan ja valkoisen täytteen. Sellaisen kakun sitten lopulta sainkin. Pohja oli vaniljaa ja vadelmaa, täyte vaniljaa. Kakku olisi ollut täydellinen ilman yhtä outoa seikkaa. Pohja jähmettyi niin kovaksi, että sitä oli lähes mahdoton leikata. Vaikka reseptissäkin sotkettiin täytekekseihin vielä rasvaa, ehkä pienempi rasvamäärä olisi jättänyt pohjan pehmeämmäksi. Ensi kerralla puolitan rasvan määrän tai jätän murskatut keksit karkeammiksi. Joka tapauksessa, tällä ohjeella syntyy todella helposti maukas ja kaunis juustokakku.:)
Vadelma-vaniljajuustokakku
Pohja:
200 g pinkkejä Domino-keksejä
75 g voita
Täyte:
3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
8 liivatelehteä
240 g valkosuklaata
2 dl vaniljarahkaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Taputtele murupohja tefloniseen irtopohjavuokaan ja laita vuoka sitten jääkaappiin jähmettymään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Vatkaa vaniljavaahto. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä vaniljarahka. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkassa kiehuvaa vettä. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen ja kaada kakkupohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Sami
Vaikuttaa mielenkiintoiselta kakulta, sisko täyttää vuosia viikon päästä ja laittaa juustoa jokaiseeen ruokaan, kun on juuston ystävä. Tämä voisi olla tai on täydellinen syntymäpäiväkakku..Kiitos MouMou..
MouMou
Kiva, jos löysit hyvän ohjeen!:)
pikku-kata
voi ku kuulostaa hyvältä <3
MouMou
Ja hyvää se olikin!<3
T-MR
nam , oikea rinsessakakku :) täytyypi kokeilla. ^^
MouMou
Suosittelen, vaikka itse sanonkin!:D
Fantti
Maukkaan näköinen kakku :) Kinuskikissakin on kokeillut pinkkejä dominoja pohjaksi ja tosiaan, vähemmällä rasvamäärällä http://www.kinuskikissa.fi/?p=4640
MouMou
No hitsi, kun olisin löytänyt tuon ohjeen ennen kuin sovelsin oman.:/ Kisun versiossa on näköjään vaan aika tuhti tuo pohja!:D
.Nekku.
Siinä on kahta eriväristä täytettä, kaikki vaaleanpunainen ei ole pelkästään pohjaa. :) Tuli mieleen, että pohjan ja täytteen väliin voisi vielä kokeilla laittaa vadelmahilloa, saattaisi sopia hyvin.
MouMou
Aah, ovelaa!:) Hitsi, kun olisi ollut hilloa vielä pakkasessa.
Sini
Ihana!!! Miun tuleva synttärikakku!
MouMou
Oi, rakastuitko?<3
Jenni
Moikka :)Tuohon keksipohjaan voin antaa pienen neuvon, elikkäs, pohja on ollut kova sen rasvan takia. Kun kakkupohjassa käytetään täyteteksejä kuten juuri noita dominoja, se tahna sitoo keksimurut riittävästi yhteen. Eli kannattaa vaikkapa tehdä niin, että ottaa sen tahnan kekseistä erikseen ennen murustamista pois ja sitten sekoittaa sen muruihin ja eikun vuoan pohjalle :) Peruskekseihin voi sitten sekoittaa sitä rasvaa tai jos haluaa kevyemmän version, voi muruihin sekoittaa vaikka pilttiä ilman rasvaa :)
Niin ja niitä liivatteita ei kannata laittaa ihan suoraan kiehuvaan nesteeseen, kiehumispiste tuhoaa liivatteen rakenteen jolloin se ei hyydytä. Mutta kuumaa sen pitää olla :)
Paljon onnea vielä synttärisankarille :)
MouMou
Kiitos vinkistä, ensi kerralla pitäisi mennä nappiin!:)<3
Mia
Domino-keksejä käyttäessä on hyvä laittaa pohjaan voita n. 50g. :) (mikäli siis pistät 200g keksejä niin sitten 50g voita) ihanan näköinen kakku!
MouMou
Ensi kerralla pohja tulee onnistumaan.;)
Annika
Oi onpa söötti! Mä en olekaan uskaltanut maistaa noita pinkkejä dominoita, sillä ne mustat olivat aika.. hirveitä. :p Tuo liivatemäärä kuulostaa aika isolta, mutta ehkä tuossa kakussa on sitten enemmän täytettä kuin tekemissäni littanoissa. :)
MouMou
Tuo täytemäärä on kyllä aika hulppea. Varmaan tulisi hyvä puolellakin täytemäärällä.:)
Emiliwau
Hmm, kuulotaa herkulliselta, mutta olenko vain sokea vai mitä kun en löydä ohjeesta vadelmia? :D
MouMou
Et, en vain kirjoittanut, että nuo pinkit keksit ovat siis mm. vadelman ja vaniljan makuisia.:)
Emiliwau
Hahah niimpä tietenkin :)
MouMou
:)
Twistaava Persikka
Jotta tuo pohja onnistuisi, ei rasvan määrää tarvitse puolittaa eikä keksimuruja jättää karkeammiksi. Täytekeksiseosta ei vaan saisi painella siihen irtopohjavuokaan (niinkuin esim. digestiveseosta) vaan se pitää vaan levittää tasaisesti ja nimenomaan varoa painamasta sitä liikaa! Noissa kekseissä oleva täyte muuttuu tosiaan aika kovaksi kun se jähmettyy uudelleen. Jos olet ennen tehnyt juustokakkua täytteettömistä kekseistä, niin helposti tulee tottumuksesta paineltua seos liian tiiviisti vuokaan :) Tein juuri pääsiäisenä juustokakkua samanlaisella domino-pohjalla (siis saman verran sekä keksejä että voita) ja pohjasta tuli juuri sopivan jämäkkä mutta helposti leikattava, kun vain kevyesti levitin seoksen vuokaan.
Mutta kakku näyttää joka tapaukselta ihanalta ja ihan sun tyyliseltä! :)
MouMou
Äh, miksen ajatellut tuosta siinä paineluvaiheessa!:D
Daphnion
Rakastan juustokakkuja! Ne on aina maukkaita :)
MouMou
Täysin samaa mieltä!<3
Anonymous
Näyttää superhyvälle :) Miten maltan olla kokeilematta tuota ennen viikonloppua…
MouMou
Ei tarvitse olla kokeilematta.;)
riina
Tuli mieleen, et joskus tein margariinista juustokakkupohjan ja se taisi olla vähän pehmeämpää kuin voista tehty.
MouMou
Tuo on muuten aivan totta!:)
katjuskeli
Toi näyttää ihan hullun hyvälle :) Pitää kokeilla kyllä tätä ohjetta joku päivä :)Mulla oli vaan vaaleanpunainen kermakakku kaikilla söpöillä härpäkkeillä :)
MouMou
Oi, mutta se oli vaaleanpunainen!<3
Tupsu
Pohjan saa helpommin leikattavaksi ja pehmeämmäksi kun siihen lisää pari ruokalusikkaa maitoa. :>
MouMou
Kiitos vinkistä!:)
sarkka
Nam! Ton oli pakko olla hyvää :) pitää ittekin leipoa..
MouMou
Se oli kyllä!<3
Suvi
Eihän tässä ole missään vadelmaa? :D
MouMou
On sitä noissa pinkeissä kekseissä!:D
Anu
me laitetaan juustokakun pohjaan puolet sulaa voita/margariinia ja sit puolet öljyä, niin pohjasta tulee helposti leikattavaa.
MouMou
Ah, tuon pidän mielessäni!:)
MillaS
Söpö kakku, ja varmasti hyvä!:)
Hei nyt on pakko kysyä, mä äsken kävelin kauppaan mielessäni vain ja ainoastaan fazerin minttusuklaapatukka.. kun luin siitä sun 100 asiaa jutusta (ja kommenteista että sitä minttusuklaapatukkaa myydään= :) Ja se levy (sekä patukka) oli/on ihan mun lemppareita. Ja mietin sitä sun 100 asiaa lukiessani, että miksen ole syönyt sitä pariin vuoteen…No selvis kun olin kaupan karkkihyllyn edessä: eihän sitä edes myydä patukkana enää?! Onks sen tilalle tullut se mariannepatukka.. joka ei todellakaan aja samaa asiaa :D
Voi mua ja mun kommentteja :D
MouMou
Mitä? Ei kai oikeesti?!:O *pillahtaa itkuun* EN KESTÄ!</3
MillaS
Joo mun oli pakko kysyä kavereilta tänään luennolla et onko asia näin.. JA EI SITÄ ENÄÄ MYYDÄ MISSÄÄN MUODOSSA.. ei maalla eikä laivalla (kun joskus oli niin, että laivalla myytiin). Nyyh :(
MouMou
Voi ei. Tää aiheuttaa nyt hetkellisen romahduksen.:(
Maija
Tässä on ikuisuuden vanha reseptini jota saa vapaasti kehitellä eteenpäin, ainakin oli ihanan makea :)
http://la-petite-patisserie-de-maija.blogspot.com/2010/01/pinkie-cake.html
Maija
Ai niin, jos käytät pohjassa esim Digestivekeksejä, tarvitset tuon määrän voita, mutta dominokeksien sisällä oleva kreemin vuoksi ei kannata laittaa paljon :)
MouMou
Se kreemi on kyllä yllättävän kovaa niissä.:/
MouMou
Suurkiitokset!<3
MouMou
Ei voi olla totta!:D Olin valinnut omaan kakkuuni lähes identtiset ainekset ihan vain intuitiolla!<3
Kisu
Menisiköhän ihan piloille jos jättäisi valkosuklaan kokonaan pois?
MouMou
Hmm, en usko.:)
Eltsi
Tässä juuri kopioin kakkuun tarvittavia aineita ostoslistalle:P Juhlin synttäreitäni perjantaina ja tarjolla on mitäpä muutakaan, kun tätä, slurps! Lisään itse vielä oikeita vadelmia juustoseokseen, saas nähdä mille maistuu..
Kiitos mahtireseptistä!
MouMou
Veikkaan, että namilta!<3