Chilillä ja limellä hellitty jauhelihakeitto
Instagramin puolella kyseltiin jo aikaisemmin ohjetta tuunatulle jauhelihakeitolle. Saamanne pitää, tämä on nimittäin meidän perheemme uusi suosikkiarkiruoka! Ruuasta on olemassa nopea ja hidas versio, jaan kanssanne tämän hitaan eli paremman. Nopea syntyy valmiilla keittovihanneksia ja niin, että paistetun jauhelihan sekaan lisätään kaikki muut ainekset ja keitellään, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tällä toisella tavalla keiton mausta tulee kuitenkin parempi, joten suosittelen kokeilemaan, jos vaan löytyy yhtään ylimääräistä aikaa keittiössä hääräilemiseen.
Chilillä ja limellä hellitty jauhelihakeitto
350 g naudan jauhelihaa
300 g keittojuureksia pilkottuina (purjoa, porkkanaa, palsternakka, lanttu)
1 kasvisfondikuutio
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 rkl tomaattipyrettä (kukkurallinen)
3 tl chili- & limemaustetta
6 dl vettä
Paista jauheliha kypsäksi. Lisää lihan joukkoon pilkotut juurekset ja kasvisfondikuutio. Sekoittele keskilämmöllä 10 min, jotta maut imeytyvät hyvin. Lisää sekaan puolitetut kirsikkatomaatit, tomaattipyree, vesi ja mauste, joka antaa keitolle ihanan raikkaan vivahteen. Keitä tai hauduta ruokaa kannen alle niin pitkään, että juurekset ovat sopivia kypsyydeltään. Meillä jätetään aina hieman pureskeltavaa, mutta kypsyysaste on jokaisen oma asia. ;)
Write a comment