Tofu & Chips
Luvassa olisi tofuteemaviikon ensimmäinen resepti, jota en kopioinut saamastani tofukeittokirjasta, vaan jonka sovelsin itse lukemieni ruokaohjeiden perusteella. Tofusta saa varsin helppoa pikaruokaa, kun sen vaihtaa pikaruoka-annokseen jonkin toisen raaka-aineen tilalle. Tässä ohjeessa paneroitu tofu korvaa paneroidun kalan. Yllätyksekseni noin nopeasti paistamalla tofu saikin hieman kalamaisen koostumuksen eli huijaukseni onnistui täysin. Sitruunakin sopi annokseen kuin nappi silmään! Tämä ohje on niin simppeli, ettei se tarvitse edes vaihekuvia, joten nauttikaahan.
Paneroitu kylmäsavutofu
1 pkt kylmäsavutofua (saatu)
0,5 dl parmesaaniraastetta
0,5 dl kuorellisia seesaminsiemeniä
1 kananmuna
suolaa
voita
Lisäksi:
ranskalaisia
majoneesia
sitruunalohkoja
Paista ranskalaiset kypsiksi. Leikkaa tofu n. sentin viipaleiksi. Riko kananmuna, vatkaa sen rakenne haarukalla rikki ja kaada lautaselle. Lisää hieman suolaa. Sekoita seesaminsiemenet sekä parmesaaniraaste ja levitä tämä muruseos toiselle lautaselle. Kieritä tofupalat ensin kananmunassa ja sitten seesaminsiemen-parmesaaniseoksessa. Paista viipaleet pannulla voissa kauniin ruskeiksi. Kypsymisessä kestää vain noin minuutti per puoli. Tarjoile tofupalat ranskalaisten, majoneesin sekä sitruunalohkon kera aivan kuin fish and chips -annos! :)
Juusku
Jos on vegaani, niin tälläinen resepti on vähän ongelmallinen sen sisältämän munan takia. Tofuhan on perusluonteeltaan vähän nihkeää sormissa, joten riittäisköhän esimerkiksi pienessä soijakastike-vesiseoksessa liottaminen siihen että noi siemenet tarttuis ilman että tarttee munaa kopeloida?
MouMou
Paha sanoa, kun asia ei itseä juuri kiinnosta. :)
Juusku
En oo kyl eläissäni sellaista ihmistä tavannut jolle ei olisi kananmuna leivitysaineena kelvannut.
Keksin tähän muuten vähän soveltavamman tavan valmistaan tuon tofun: leikkaa tofun samaan tapaan kuin nyt, mutta laittaa kaksi palasta päällekkäin ja niiden väliin jotain hyvää juustoa, käärii pekoniin ja paneroi sitten samalla tapaa kuin tässä reseptissä…
MouMou
JUUSTOA, nam! <3
Sonia
Kyllä mä vegaanina sain ihan hyvin tofut leivitettyä korppujauhoilla ilman munaa. Marinoin ne eka. Marinadista syntyvä kosteus saa sen jäämään kiinni. Toki ne korppujauhot vähän hapertuu pois, mutta silti se on niin hyvää, että on kaiken vääntämisen arvoista. Vedestä ja soijajauhosta saa myös munan kaltaista tekstuuria ja kaupoissa on ihan No-Egg-pulveriakin, mutta mä en tiedä toimiiko ne lähinnä vain juuri esim. kasvispihvin rakenteen luojana. No mut kokeile, jos mä onnistuin ni kyllä muutkin. :)
MouMou
Aivan. :)
Juusku
Kiitti vinkistä!
en-oo-ikinä-maistanut-tofua
Niin miltä tuo pelkkä tofu maistuu ja voiko sitä syödä ihan vaan raakana? Ite oon aatellut, että se maistuu samalle, kun sellanen Arla Apetina fetajuustokuutio, joka on oikeesti ihan taivaallista!! :)
MouMou
Voi syödä. Maku ja koostumus vaan vaihtelevat hurjasti. Marinoidut ja tuo hampputofu ovat ok sellaisinaankin, mutta maustamaton ja pehmeä aika mitäänsanomattomia. :)
Tiia
Kokeiluun menee. Näyttää hyvältä? Häissähän missasin kasvisruokana tarjolla olleen tofun, kun ajattelin vaan, etä noh maistan sitä huomenna, kun sitä on kuitenkin miljoona kiloa jäljellä. Sunnuntaina sain turhaan kaivella jääkaappia… :D
MouMou
Voi ei! :D Huonoa tuuria kyllä.
Paola
hei tää kuulostaa/näyttää hyvältä. vois itekin joskus kokeilla!
MouMou
Kannattaa ehdottomasti! Onnistuin yllättämään itsenikin. :)