Cannellonit tomaattikastikkeessa
Tofuteemaviikon toinen resepti on suolainen, ihan kirjaimellisesti. Parmesaanilla ja tofulla täytetyt cannellonit tomaattikastikkeessa vievät nälän ja pitävät vastan täynnä pitkään. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vaaleaa pastaa, mutta meikäläinen rullasi cannelloninsa täysjyvälasagnelevyistä. Yrttien kanssa piti hieman soveltaa, sillä pikkuruisen lähikauppani yrttivalikoima ei ole kovinkaan laaja, mutta hyvää tuli. Oikeastaan en pidä oreganosta, joten hyvä vaan, että se jäi pois täytteestä! :D
Cannellonit tomaattikastikkeessa
8 lasagnelevyä
2 tl suolaa keitinveteen
Täyte:
1 pkt marinoitua tofua (saatu)
1 dl parmesaaniraastetta
2 rkl persiljaa
2 rkl tuoretta basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl mustapippurirouhetta
Tomaattikastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 tl hienoa merisuolaa
1/2 kiloa kypsiä tomaatteja
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl sokeria
1 dl tuoretta basilikaa
Lisäksi:
25 g margariinia (vuoan rasvaamiseen ja cannellonien päälle)
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Valmista täyte murskaamalla tofu haarukalla ja silppuamalla yrtit. Sekoita sitten kaikki täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Keitä lasagnelevyt suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi, mutta jätä hieman purutuntumaa. Nostele levyt voipaperille täyttämistä odottamaan. Täytä lasagnelevyt, kääri ne rullalle ja nosta rulla sitten pystyyn, jotta saat täytettyä sen tiiviisti. Nosta täytetyt cannellonit voideltuun uunivuokaan vierekkäin. Sivele ne margariinilla ja ripottele halutessasi niiden päälle vielä ohut kerros parmesaaniraastetta. Paista uunisa n. 30-40 minuuttia.
Cannellonien kypsyessä valmistetaan tomaattikastike. Silppua valkosipulit ja tomaatit sekä suikaloi basilikan lehdet. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota valkosipulisilppua hetki miedolla lämmmöllä. Lisää sitten tomaatit, pippuri, sokeri ja suolaa tarpeen mukaan. Anna kastikkeen kiehua siihen asti, kun cannellonit ovat kypsiä. Lisää kastikkeeseen suikaloitu basilika ja kaada se sitten välittömästi vuokaan cannellonien päälle.
Täyte on itsessään jo aika suolainen eli kastikkeen suolaamisessa kannattaa käyttää malttia. Ruokalajin seuraksi sopisi kevyt ja raikas salaatti, sillä cannellonit ovat yllättävän täyttäviä. Nyt sitten vaan herkuttelemaan! :)
Natalia
Ihana ohje! Tätä on ihan pakko kokeilla :)
MouMou
Varsinkin tuota tomaattikastiketta, se on hurjan hyvää! <3
SuzKi
Nam, kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta! joskus kauan aikaa sitten syönyt lihaversioita kylässä…onnistuisikohan itsetehtynä :)
Kiitos tästä!
MouMou
Lihasta pitäisi kyllä kans joskus kokeilla. :)
(Vastaan sun mailiin heti, kun pystyn. Mun mailissa on joku hämminki meneillään! <3)
SuZki
:)
ei hätää.
terv. Hätähousu :)
MouMou
<3
ella
Noita cannelloneja ihmetellessä tulikin sitten aivan törkeä nälkä. Pakko kehittää jotain vastaavaa itsekin!
MouMou
Mä en ollut ennen kokeillut edes noiden tekemistä. Eka kerta enkä mokaillut pahasti, jee! :D
Miira
Tuo näyttää parmesan-raasteen sijaan siltä valmisjuustojauheelta, jota saa muovipussissa. Kannattaa kokeilla ihan oikeallakin parmesanilla, maussa on eroa kuin yöllä ja päivällä.
Muuten kyllä luen mielenkiinnolla näitä tofu-reseptejä! En ole oikein ikinä osannut käyttää ko. raaka-ainetta, ja koska syön lihaa nykyisin melko harvoin, olisi lisäproteiinille tarvetta.
MouMou
Oli “vähän” rajallinen valikoima juustoja. Pitäisi joskus käydä ihan Herkusta noutamassa! <3
Katja
Parmesaania (tai vastaavaa kovaa juustoa) ei tarvitse hakea Stockkan herkusta, vaan sitä löytyy kyllä ihan Alepastakin. Ainakin meidän Alepassa ja Valtsussa on. K-kaupoissa on mm. Pirkan parhaat parmesaania, joka on mun mielestä myös kelpo tavaraa. Toi parmesaanijauhe on kaukana parmesaanista :)
MouMou
Meillä taisi olla joku pastaviikko meneillään, kun tuo oli ainut, mitä oli jäljellä. :)
M
Ihana idea toi tofu-viikko! Tääkin sapuska näyttää niin hyvältä, että pakko varmaan pistää kokeiluun! :)
MouMou
Toimii varsinkin suolaisen ruuan ystäville. :)
Christina
En todellakaan ole mikään kokkailijatyyppi, mutta tästä tuli sellainen fiilis, että tekisi ihan oikeasti mieli kokeilla! :D Ehkä jonain päivänä… Hyvältä näyttää. :)
MouMou
Jos on ylimääräistä energiaa, kokeile ihmeessä! :)
hanska
tää meni kirjanmerkkeihin. pakko kokeilla joskus. mieluiten vaikka nyt heti. tv. nälkä!!!
MouMou
Kiva kuulla! :)
Irini
Vitsi. Miksen oo ikin ite tajunnut tehdä täysjyvälasagnelevyistä noin rullia?! Oon nimittäin monesti ettiny täysjyväcanneloneja, mutten ainakaan vielä oo löytän.
Cannelonit oli mun herkkuruokaa pienenä ja nää menee tänään kokeiluun! Ehkä hieman toisella täytteellä vain :)
– Irini
MouMou
Ei mullekaan kyllä tullut itselle mieleen. :)