Tofuteemaviikon toinen resepti on suolainen, ihan kirjaimellisesti. Parmesaanilla ja tofulla täytetyt cannellonit tomaattikastikkeessa vievät nälän ja pitävät vastan täynnä pitkään. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vaaleaa pastaa, mutta meikäläinen rullasi cannelloninsa täysjyvälasagnelevyistä. Yrttien kanssa piti hieman soveltaa, sillä pikkuruisen lähikauppani yrttivalikoima ei ole kovinkaan laaja, mutta hyvää tuli. Oikeastaan en pidä oreganosta, joten hyvä vaan, että se jäi pois täytteestä! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cannellonit tomaattikastikkeessa

8 lasagnelevyä

2 tl suolaa keitinveteen

Täyte:

1 pkt marinoitua tofua (saatu)

1 dl parmesaaniraastetta

2 rkl persiljaa

2 rkl tuoretta basilikaa

1/2 dl oliiviöljyä

2 tl hienoa merisuolaa

2 tl mustapippurirouhetta

Tomaattikastike:

3 rkl oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä

2 tl hienoa merisuolaa

1/2 kiloa kypsiä tomaatteja

1 tl mustapippurirouhetta

2 tl sokeria

1 dl tuoretta basilikaa

Lisäksi:

25 g margariinia (vuoan rasvaamiseen ja cannellonien päälle)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Valmista täyte murskaamalla tofu haarukalla ja silppuamalla yrtit. Sekoita sitten kaikki täytteen aineet tasaiseksi massaksi. Keitä lasagnelevyt suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi, mutta jätä hieman purutuntumaa. Nostele levyt voipaperille täyttämistä odottamaan. Täytä lasagnelevyt, kääri ne rullalle ja nosta rulla sitten pystyyn, jotta saat täytettyä sen tiiviisti. Nosta täytetyt cannellonit voideltuun uunivuokaan vierekkäin. Sivele ne margariinilla ja ripottele halutessasi niiden päälle vielä ohut kerros parmesaaniraastetta. Paista uunisa n. 30-40 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cannellonien kypsyessä valmistetaan tomaattikastike. Silppua valkosipulit ja tomaatit sekä suikaloi basilikan lehdet. Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota valkosipulisilppua hetki miedolla lämmmöllä. Lisää sitten tomaatit, pippuri, sokeri ja suolaa tarpeen mukaan. Anna kastikkeen kiehua siihen asti, kun cannellonit ovat kypsiä. Lisää kastikkeeseen suikaloitu basilika ja kaada se sitten välittömästi vuokaan cannellonien päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täyte on itsessään jo aika suolainen eli kastikkeen suolaamisessa kannattaa käyttää malttia. Ruokalajin seuraksi sopisi kevyt ja raikas salaatti, sillä cannellonit ovat yllättävän täyttäviä. Nyt sitten vaan herkuttelemaan! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA