On aika paljastaa tofuteemaviikon ensimmäinen resepti! Aloitin tofuun tutustumisen makeankirpeällä jälkiruualla, sillä saamastani tofulähetyksestä ensimmäisinä uhkasivat vanheta juurikin erityisesti makeisiin ruokiin sopivat pehmeät tofut. Pehmeää tofua on helppo käyttää myös mm. dippeihin ja pirtelöihin, mutta halusin ehdottomasti kokeilla jotakin hieman erilaista. Ei tämäkään mikään huippuvaikea ohje ole, mutta hieman “enemmän” silti. Tästä ohjeesta syntyy kaksi sitruunaa eli jälkiruoka kahdelle herkkusuulle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jäätyneet sitruunat

2 isoa sitruunaa

1/2 pkt pehmeää tofua (saatu)

1 dl tomusokeria

1/2 ruukkua sitruunamelissaa

1-2 kpl basilikanlehteä

1 rkl hunajaa

Pese sitruunat hyvin. Leikkaa niiden pohjasta viipaleet pois, jotta ne pysyvät pystyssä. Leikkaa hatuista pois isommat viipaleet sitruunan tyhjennystä varten. Koeta kovertaa irti kaikki hedelmäliha sen sijaan, että vain puristaisit mehut sitruunasta, sillä muuten täytteeetä tulee todella juokseva ja sitä jää runsaasti yli. Kokemus puhuu. Tyhjennysapuna toimivat lusikka sekä terävä veitsi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laita tehosekoittimeen sitruunan hedelmäliha tomusokerin, yrittien, tofun ja hunajan kanssa. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Täytä sitruunat tofuseoksella ja asettele ne pakkasenkestävään astiaan. Meikäläinen käytti laiskana tyttönä muovipussia. Pakasta sitruunat yön yli ja laita esille n. 20 minuuttia ennen tarjoilua, jotta sitruunat on helpompi syödä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voit koristella tarjoiluvalmiit sitruunat tomusokerilla sekä sitruunamelissan lehdillä. Täytyy muuten sanoa, että aika itsetuhoista valita sitruskammoisena tällainen resepti kokeiluun. Onneksi lopputulos palkitsi ja maistui hyvältä! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA