MAINOS / HOBBYHALL.FI-VERKKOKAUPPA

Heräsin muutama viikko sitten kiristelevään tunteeseen, että kesän luottokosmetiikkani on iholleni liian kevyttä. Iho rapisee kuin puista putoilevat lehdet ja kosteuttakin on suunnilleen yhtä paljon kuin niissä. Suuntasin suosiolla erään suosikkiverkkokauppani kosmetiikkaosastolle, joka on aivan valtava! Sieltä löytyy erikoislaitteita iholle, luonnonkosmetiikkaa, apteekkikosmetiikkaa, luksusmerkkejä ja ihan mitä kosmetiikkaan liittyvää mieli vaan halajaa. Jopa suihkusuodattimia. Mutta nyt keskityn syksyiseen ihonhoitorutiiniini, jolla taistelen yltyvää merituulta, kaupungin saasteita ja kylmää ilmaa vastaan.

Toisinaan mietin, toistanko itseäni vuodesta toiseen, mutta jos kertaus on opintojen äiti, tätä oppia tahdon kerrata kunnes koko maailma on kuullut tästä. Herkän ja/tai kuivan ihon paras ystävä on öljypuhdistus. Itse olen vienyt tämän opin vielä himpun pidemmälle. Lisäsin öljypuhdistuksen jälkeen rutiiniini voidemaisen puhdistuksen, jolloin ihonpuhdistusrituaalini onkin oikeastaan kaksoispuhdistus. Varsinkin me, jotka käytämme fysikaalisia aurinkosuojia, hyödymme tästä hellävaraisesta tyylistä poistaa iholta viimeisetkin rippeet epäpuhtauksista tai tuotejäämistä.

Kasvojen puhdistusaineet ovat isossa roolissa, kun pidetään yllä ihon kosteustasapainoa. Tässä apunani on La Roche-Posayn riittoisa (400 ml) ja edullinen duo, johon kuuluvat puhdistava kasvoöljy Lipikar AP+ sekä Toleriane Caring Wash -puhdistusvoide. Toisinaan tahdon ihonpuhdistushetkestä hieman kuorivamman, silloin käytän voidemaisen puhdistusaineen kanssa puhdistuskäsinettä otsalla, nenänpielissä ja leuallani. Glov-merkin puhdistuskäsineen mukana tulee suloinen hiuspanta, joka pitää hiukset pois kasvoilta niiden puhdistuksen ajan.

Puhdistusta seuraa kasvo- tai hoitovesi. Herkkäihoisen kannattaa etsiä kasvovettä, jossa on esimerkiksi kamomillaa, kehäkukkaa, ruusua tai rohtosammakonputkiuutetta. Viimeksi mainittu eli centella on oma suosikkini. Tässä Skin1004:n kevyesti kuorivassa, mutta silti jokapäiväiseen käyttöön sopivassa Madagaskar Centella -kasvovedessä on lisäksi hyaluronihappoa sitomassa kosteutta ihoon. Ja siis nimenomaan sitomassa, muistathan siis taputella hoitoveden kostealle iholle, jotta sillä on kosteutta sidottavana.

Kasvo- tai hoitovedestä vielä kostealle iholle levitetään seuraavaksi silmänympärysvoide. Hyvä muistisääntö sitä seuraavan kasvovoiteen kanssa on, että voidemainen/vesimäinen seerumi levitetään kasvoille ennen kasvovoidetta ja öljyseerumi kasvovoiteen jälkeen. Silmänympärysvoiteissa luottosarjani on Mádaran SOS-sarja ja siitä käytän rauhoittavaa Eye Revive Hydra Cream & Mask -silmänympärysvoidetta.

Tutkitaan sitten hetki kasvoöljyjä ja -seerumeita. Kasvoöljynä käytän otsoniöljyä, mutta seerumeita vaihtelen. Nämä kaikki levitetään iholle ennen kasvovoidetta, joten voit valita sopivan seerumin ihosi tarpeiden mukaan:

  • Elizabeth Ardenin söpöt Retinol Ceramide Line Erasing Night Serum -kapselit yhdistävät kaksi ihonhoidon suurta tehoainetta: retinolin (ryppyjä tasoittava aine) ja kosteuttavat keramidit (suojaavat ihoa kuivumiselta, jota retinoli voi aiheuttaa). Käytä kapseli, kun haluat pro-age -tyyppisen ihonhoitorutiinin.
  • Lumene LUMO-kollageeniseerumi on hajusteeton ja monen eri ikäisen suosikki. Sen geelimäinen koostumus kosteuttaa tehokkaasti, tehden ihosta sileämmän ja täyteläisemmän näköisen. Käytä seerumia, kun ihoa kiristelee tai se on samea.
  • Lumenen toinen hittituote on LUMO-pikakaunistaja. Tämä seerumi toimii kuin aikanaan supersuositut “tuhkimotipat” eli napakoittaa, kosteuttaa ja silottaa ihoa heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Seerumi jättää iholle kauniin hehkun. Turvaudu seerumiin, kun tahdon tuloksia nopeasti.

Kasvovoide on sekin tutusta ja turvallisesta SOS-sarjasta Mádaralta. SOS Hydration on nopeasti ihoa syväkosteuttava luonnonkosmetiikan sarja, jonka otan käyttöön joka vuosi viimeistään loppusyksystä. Persikkaiselta tuoksuva Hydra Recharge Cream -kosteusvoide on jumalten nektaria ja luottotuotteeni. Se kosteuttaa, korjaa ja rauhoittaa kosteusköyhää sekä stressaantunutta ihoa antaen sille hehkua. Joskus käytän tätä paksumman kerroksen kasvonaamiona. Kokeile, et tule pettymään!

Mikä tuote on oman ihonhoitorutiinisi kulmakivi? 🫶🏼