Juoksen kotiin läpivesisateen ja saan rappukäytävässä idean. Kotitalossani on yleinen parveke, jolla pönöttää pieni pöytä tuoleineen. Niiden ylle on viritelty kausivalot. Lokakuussa, kun illat ovat jo kunnolla pimeitä, vien poikaystäväni parvekkeelle treffeille yllätyksenä. Ehkä leivon poikkiksen suosikkikakkua mukaan, juustokakku ja valkkari kun menevät hyvin syysillan treffimenusta. Saatan hankkia muutaman kynttilänkin luomaan tunnelmaa, jos sille päälle satun. Joka tapauksessa tuo parveke vetää minua puoleensa kuin siirappi kärpäsiä.

Elo- ja syyskuu ovat siitä ihania, että päivällä voi tehdä kesäasioita, mutta illalla tuoksuu syksy. Sadepäivänä taas saa nautiskella sateen ropinasta peltikatolla omassa kylpyammeessa hyvää kirjaa lukien. Sitä tunnelmaa on vaikea päihittää. Muutenkin saan itseni usein kiinni lukemasta jostakin kotimme nurkasta. Suosikkipaikkojani ovat poikani huone, kylpyamme, olohuoneen sohva, makkari ja eteisen lattia. Jos kaipaat lukuvinkkejä, niitä löytyy kirjahaaste-kategorian artikkeleista.

Täytyy tunnustaa, että yritin kuvata kesäisen tyylini ensin läheisessä puistossa, mutta samalla minuutilla, kun sain kameratelineeni viriteltyä puistonpenkille, alkoi sataa. Niinpä juoksin kotiin ja napsin kuvat rapussa. Puuvilla-viskoosimekko on löyty Tokmannin alerekistä, se maksoi enää 15 euroa. Olen käyttänyt mekkoa nyt useamman viikon putkeen ja viimeksi kaupassa Alepan kassa kehui sitä. Väri ja malli tuntuvat kumpainenkin 100-prosenttisesti omilta. Ihanassa mekossa on hyvä jatkaa kesälomailua vielä puolentoista viikon verran.

Oletko enemmän syksy- vai kesäihminen? Itse fanitan syksyä. 🍂