Kun nälkä on suuri ja jääkaappi tyhjähkö, luovuus auttaa. Ehdotin aamulla lapselle, että syödään illemmalla bataatti-tofumuhennosta. Kuulemma ihan kamalaa eikä Batmankaan söisi sellaista. (Tässä vaiheessa tuli flashback.) Mikäs siinä, brändäsin safkat sitten uusiksi ja ehdotin, että illan ruokana olisi bataattiburgeri. Huippuidea! Sitten vaan hommiin.

Kyllä sai taas äiti olla itsestään ylpeä, kun keksi viipaloida ja kypsentää raaka-aineet kriittisesti eri tavalla. Toisaalta tekee itsellekin hyvää kokeilla jotakin uutta eikä aina tehdä samoista raaka-aineista samaa ruokaa. Jos tahdot joskus olla oikein luova, testaapa tätä bataattireseptiä.

 

Lähden tänään suoraan töistä pienelle reissulle, joten ajattelin, että tämä ruokaohje on hyvä jakaa juuri ennen viikonloppua ja mahdollisia ruokakriisejä. Usein sitä juuttuu pyörittelemään samoja ruokaohjeita ja uusia reseptejä tulee kokeiltua harvoin. Tähän herkkuun on kuitenkin matala kynnys, sillä burgerit valmistuvat nopeasti ja niiden väliin voi oikeastaan jokainen laittaa, mitä sattuu mieli tekemään.

  MouMou bataattiburgeri

Tee näin: Kuori ensin bataatti huolellisesti ja leikkaa se sitten suunnilleen sentin kiekoiksi. Asettele kiekot vierekkäin uunipellille ja sivele ne kevyesti oliiviöljyllä. Paista bataattiviipaleita 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Suunnilleen niin kauan, että viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Kun bataatit köllöttelevät uunissa, leikkaa tofu viipaleiksi ja ruskista viipaleet öljyssä paistinpannulla. Aseta haluamaasi juustoa vielä kuumien tofupalojen päälle. Viipaloi kasviksia pöytään ja varmista, että maailman parasta majoneesia (paahdettu valkosipuli makuna, ai luoja herra Hellmann’s) riittää kaikille. Kokoa bataattiburgeri ja kuljeta suuta kohti. Nam!

Onko bataattiburgeri jo testattu? Nämä maut toimivat myös leivän välissä, silloin leipäviipaleet kannattaa rapsakoittaa pannulla! :)

bataattiburgeri MouMou