Karamellipopparit tulille! Aina, jos kysytään, luopuisinko mieluummin makeista vai suolaisista herkuista, vastaan epäilemättä makeat. Minua ei silti haittaa, jos jossakin herkussa on sekä suolaista että makeaa. Tuo pariskunta pelaa hyvin yhteen, sillä makea korostaa suolaista ja päinvastoin. Tätä ohjetta kokeilimme eilen, kun iltasadun eli keittokirjan lukemisen aikana alkoi herkkuhammasta kolottaa.

Karamellista tuli mieleen, että tänä kesänä on pakko taas tehdä tätä karamellista herkkua. Otahan resepti talteen, jos sitä täydellistä mustikkapiirakkaa ei ole vielä tullut vastaan.

karamellipopparit MouMou

Karamellipopparit

3 rkl kookosöljyä

1/2 dl vaahterasiirappia

1/2 tl merisuolaa

1 tl vaniljasokeria

1 pkt poppareita

Sanon heti alkuun, että kokonaiseen popparipussiin kannattaa tuplata karamellin määrä. Tämän ohjeen määrä karamellisoi siis minusta kivasti puoli pussia mikropoppareita. Karamellipopparien valmistaminen on helppoa. Poppaa ensin popparit ja kaada ne pellille leivinpaperin päälle tai laakeaan vuokaan jäähtymään.

Mittaa sitten kattilaan muut aineet ja anna seoksen kiehua viitisen minuuttia. Kaada sitten karamelli, joka on muuten pirun kuumaa, mikä kannattaa muistaa varsinkin, jos kokkaa lasten kanssa, poppareiden päälle. Sekoittele heti ja jätä vartiksi jäähtymään. Kookosrasva maistuu yllättävän mietona karamellissa, joten tämä herkku voisi toimia myös niille, jotka eivät kookoksesta yleensä pidä.

Tämä ohje on vähän muunneltu Huoletonta hyvää -reseptikirjasta, jonka kirjan toinen tekijä ystäväni Jinna minulle lähetti. Suosittelen! ♥