Joka vuosi meillä mietitään, tarvitaanko joulupöytään kinkkua. Joka vuosi se kinkku kuitenkin lopulta hankitaan, mutta koska kaikki eivät sitä syö, valmistetaan tarjolle myös muuta lihaa. Yleensä olemme pyöritelleet lihapullia, mutta tänä vuonna ajattelin tehdä stroganoffia. Kävi kuitenkin niin hassusti, että kun aloin eilen valmistella testierää, enemmistö päätti, ettei meillä mitään lihaa syödä, vaan nakkeja. Se ei minua haitannut, joten stroganoff-testi tehtiin nakeilla. Samalla ohjeella syntyy siis myös se ihan perinteinen naudanlihaversio. Siihen suosittelen lisäämään tomaattikuutioita ja hieman paprikaa sekaan, jotta maku on oikein täyteläinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakkistroganoff

600 g hyviä nakkeja

iso sipuli

2 rkl voita

5 rkl vehnäjauhoja

8 dl vettä

2 rkl tomaattipyreetä

4 tl soijakastiketta

1/2 tl mustapippuria

2 dl suolakurkkukuutioita (meille edelleen Myrttisen lähettämästä jättipöntöstä)

Lisäksi:

ranskankermaa

suolakurkkukuutioita

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruskista silputtu sipuli ja paloiksi leikatut nakit voissa. Väriä saa tulla ihan kunnolla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja jatka ruskistamista sekoitellen. Kun jauhot ovat saaneet väriä, lisää vesi ja sekoittele – näin kastike suurustuu. Mausta lopuksi kastike tomaattipyreellä, mustapippurilla ja soijakastikkeella. Lisää juuri ennen tarjoilua sekaan suolakurkkukuutiot, jotta ne eivät hajoa kastikkeen joukkoon. Koristele valmis kastike ranskankermalla ja kurkkukuutioilla tai sekoita desilitran verran ranskankermaa kastikkeen joukkoon. Helppoa kuin mikä! :)