OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi ajattelin paneutua niinkin tärkeään asiaan kuin hampurilaisiin. Aina, kun syömme kotitekoisia hampurilaisia, keksin uusia asioita, jotka vaikuttavat siihen, kuinka hyviä hamppareista tulee. Tänään söimme vaihteeksi pienoishampurilaisia, joiden pihveinä toimivat kotitekoiset lihapullat. Näitä olen tarjoillut muutamana vuonna pikkujouluissakin. Silloin kannattaa ehkä tökätä puinen tikku hampurilaisen läpi, jotta ne pysyvät kauniina tarjoilupöydässä. Tai miksipä ei rakentaisi hampurilaisbuffettia, jossa kaikki saavat kasata itselleen mieluisan suupalan! Näillä ohjeilla hampurilaisista tulee erityisen herkullisia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laadukkaat täytteet. Arkijuusto on hyvää, mutta hieman tylsä valinta hampurilaisen väliin, joten hampparipäivänä meillä syödään yleensä jotakin hyvää goudaa. Lähikaupan Luostari-juusto sopii todella hyvin hampurilaisiin, jos ei jaksa lähteä kauemmas juustokauppaan. Suolakurkuista liputan edelleen Myrttisten nimeen. Noita blogin kautta maisteltavaksi saamiani suolakurkkuja on vielä vähän jäljellä, mutta kovin nopeasti ne hupenevat. Hampurilaisissa tykkään nimenomaan näistä valkosipulisista suolakurkuista, mutta suosikkimerkkini myy myös maustekurkkuja niiden ystäville.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sopivat sämpylät. Kaupan pullasämpylöistä en niin välitä, joten jos vaan aikaa löytyy, sämpylät kannattaa leipoa itse. Kokeile esimerkiksi näitä helppoja sämpylöitä, joiden taikina sekoitetaan illalla ja jotka paistetaan aamulla “suoraan jääkaapista”. Nämä sämpylät ovat ilmavia ja pehmeitä sisältä, mutta purutuntumaakin on sopivasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarpeeksi kosteutta. Hampurilainen ilman kastikkeita on vain kuiva kasa. Majoneesi kannattaa tehdä itse, mutta minä oikaisin tällä kertaa. Meidän aikuisten hampurilaisiin piilotin omasta chilipuskasta viipailoitua chiliä majoneesin sekaan, lapselta jätin majoneesin kokonaan pois. Burgerin makumaailma kasvaa mukavasti, kun majoneesin lisäksi pihvin päälle puristaa hieman sinappia ja lorauksen ketsuppia. Ja kyllä, nekin voisi tehdä itse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riisuttu pihvi. Vaikka meillä pihvit nautiskeltiin tänään lihapullamuodossa, niiden raaka-aineet olivat silti perinteiset. Kunnon pihvitaikinaan sekoitetaan vain jauhelihaa, suolaa ja mustapippuria. Lihaksi suosittelen nautaa, mutta tämä on vähän makukysymys. Riistapullatkin ovat hyviä ja, jos vaan mahdollista, niitä kannattaa maistaa.

Löytyykö lisää hampurilaisvinkkejä jaettavaksi? :)