Uuniavokadot
Tänä aamuna kello 9:30 makasin hammaslääkärin tuolissa ja kirosin elämääni. Muutama päivä aikaisemmin olin yrittänyt olla hyvä ihminen ja, kuten kaikille kolmekymppisille neuvotaan, tutustunut hammaslangan käyttämiseen. Ei kannattanut minun kohdallani, sillä siinä lankaillessani kuului rasahdus ja suustani lensi pieni, valkoinen pala. Kyllä, se oli pala alahammastani. Tämän hurmaavan tapahtuman jälkeen varasin paikkausajan Helsingin kaupungilta ja päätin pitäytyä jatkossa niissä pienissä harjoissa, joita tungetaan ahtaisiin hammasväleihin. Joko tuli nälkä? Hyvä, sillä haaveilin koko päivän uuniavokadoista ja nyt, kun leukani aukeaa jälleen ilman kipua, jonka jättimäinen puudutuspiikki aiheutti, pääsin herkuttelemaan näillä.
Uuniavokadot
4 pientä avokadoa
muna
suolaa
pippuria
kourallinen juustoraastetta
Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa avokadot puoliksi ja poista niistä kivet. Koverra hieman sisusta pois saadaksesi tilaa kananmunalle. Riko muna ja jaa se avokadojen koloihin niin, että kaikki koloihin tulee sekä keltuaista että valkuaista. Rouhi täytettyjen avokadojen päälle vielä pippuria, ripsauta pippurin lisäksi mausteeksi suolaa ja kuorruta täytetyt avokadot lopuksi juustoraasteella. Paista uunivuuassa 15-20 minuuttia eli kunnes kananmunat ovat kypsiä ja juusto sulanut ja mielellään hieman ruskistunut. :)
SaR
Hmm.. menee kokeiluun :)
Iina M.
Suosittelen! :)
Lottie
Toi on just niitä ruokia, että se on varmaan joko tosi hyvää tai sit ihan kamalaa. Kuulostaa mielenkiintoselta, tarttee ehkä joskus kokeilla kun en oo vielä yhtäkään kivaa avokadoreseptiä keksiny!
Iina M.
Yhtään?! No hitsi. Eikö napannut klassikkopastakaan? :)