Ruma, mutta rakas kasvisruokaresepti
Tämä kasvispihvien ohje on aikanaan löydetty jostakin naistenlehdestä. Olen tehnyt näitä monta kertaa ja kuvannut ihan yhtä monta, mutta jotenkin kuvat eivät oikein herätä ruokahalua. En kuitenkaan jaksa enää yrittää, vaan julkaisen reseptin nyt, kun sitä on mm. Instagramin puolella kyselty jo moneen otteeseen. Ohjeessa on aina ihmetyttänyt tuo fetan määrä. On ehkä helpompi laskea juustopaloja, kuin kaivaa keittiövaaka esille, mutta tuntuu silti hassulta, että määrä on ilmoitettu paloissa. Hyviä näistä joka tapauksessa tulee.
Kasvispihvit
iso porkkana
iso sipuli
1/2 dl maustamatonta jogurttia
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl jeeraa (alias juustokumina)
muna
50 palaa murennettua fetaa (n. 100 grammaa)
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljyssä. Raasta porkkana. Itse tykkään mahdollisimman karkeasta raasteesta, mutta tämä lienee makukysymys. Kokeilemalla selviää. Sekoita kasviksiin muut aineet. Paista taikinasta ohuita, rapeita pihvejä öljyssä keskilämmöllä. Nauti esimerkiksi tsatsikin kera! :)
Aba
Näitähän täytyykin heti kokeilla tehdä,näyttää ja kuulostaa varsin hyville piffeille =)
Iina M.
Hyviä ja helppoja on! Ja masu tulee täyteen takuulla. :)
Tiia - Littlebigthings
Nams, kuulostaa hyvälle! Pitääpä testata gluteenitonta versiota tästä :)
Iina M.
Onneksi jauhot on nykyään helppo korvata… Tai jättää pois, en usko koostumuksen juurikaan kärsivän. Kuitenkin juustoa mukana sitomassa pihviä. :)
PeeTee
Hei, kiitti ihanan helposta reseptistä, hyviä tuli! Punnitsin muuten huvikseni ne fetapalat siinä laskiessa, niin aika tarkalleen tuli 100 g. Joissain pakkauksissahan fetapalat on tosin vähän erikokoisia :-)
Iina M.
Kiitos tästä! Lisään reseptiin tuon, varmasti helpottaa monia. Oma suosikkifetanikin (Patros) myydään yhtenä palana! :)