Kaikki muut sosekeitot ovat jollakin tasolla mieleeni, mutta suhteeni porkkanaan on ollut näissä asioissa aina hieman viileähkö. Samoin on jälkeläiseni kohdalla, mutta se tilanne tullaan vielä muuttamaan, jos tämäkin sattuu olemaan vain totuttelukysymys. Nyt, kun hyvä keittoresepti löytyi, olen valmis syventämään suhdettani porkkanaan. Jos siis joku tietää muita hyviä pomminvarmoja porkkanakeitto-ohjeita, niitä saa linkkailla kommenttiboksiin. Ainakin appelsiinia ja inkivääriä yhdistetään kuulemma usein porkkanaan. En tosin tiedä, voiko niitä laittaa samaan keittoon keskenään. Sopisivatkohan myös chili tai vähän eksoottisempi kookosmaito samalla logiikalla kavereiksi tuolle oranssille tyypille?

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porkkanakeitto

500 g porkkanoita

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 dl maitoa

50 g fetajuustoa (Patros)

valkopippurijauhetta

Kuori ja paloittele pestyt porkkanat sekä sipuli ja valkosipulinkynsi. Valmista kasvisliemi, kuumenna se kiehuvaksi ja lisää kasvikset. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paksujen porkkanoiden kohdalla tähän voi mennä jopa 45 minuuttia tai pidempäänkin, joten maltti on valttia. Lisää pehmeiden kasvisten joukkoon maito ja fetajuusto sekä ripaus pippuria. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoiluseuraksi sopii hapan jogurtti, mutta miksei myös raejuusto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA