2. ADVENTTIKEITTO: Paprikainen tomaattikeitto
Aina, kun teen tomaattikeittoa, teen sitä samalla ohjeella. Viimeksi mieheni äidin luona kyläillessämme maistoin kuitenkin aivan toisenlaista tomaattikeittoa ja totesin kauhukseni, että se maistui vielä vanhaa suosikkikeittoanikin paremmalta. Sain kuin sainkin keiton ohjeen itselleni ja testasin heti kotona, toimiiko ohje myös minun hyppysissäni vai pitääkö sen keittäjällä olla salaisia voimia. Niitä ei onneksi tarvittu, joten nyt lähtee jakoon paprikaisen tomaattikeiton ohje. Toivottavasti tykästytte tähän yhtä paljon kuin minä!
Paprikainen tomaattikeitto
loraus oliiviöljyä
1 sipuli
1 tl valkosipulimurskaa
1 punainen paprika
6 suurta tomaattia
1 tl sokeria
mustapippuria
1 kasvisliemikuutio (se löllyvä)
3 rkl tomaattipyrettä
n. 0,5 l vettä
1 tlk chilimaustettua tomaattimurskaa
Kuumenna öljy ja lohko samaan aikaan pannulle isoina paloina paistumaan sipuli, paprika ja valkosipulimurska. Kun paprika on hieman pehmennyt, lisää puolitetut tomaatit, joista on poistettu kova osa, ja sokeri. Rouhi mausteeksi mustapippuria. Anna kiehua vartin verran ja lisää sitten muut aineet pannulle. Keittele hiljalleen kannen alla kunnes pystyt painelemaan tomaatit puuhaarukalla lyttyyn. Soseuta ja siivilöi. Toimii sekä raejuuston että mozzarellapallon parina. ;)
Nefer
Kiitos tästä! Alan nyt tekemään tätä, toivottavasti onnistuu. :)
MouMou
Peukut pystyyn, että tuli hyvää! :)
SaR
Tämä oli taivaallista! En ole IKINÄ ennen syönyt tomaattikeittoa, mutta kyllä maistui sekä minulle että miehelle. NAM! Vielä omatekoiset sämpylät päälle niin oli oikein kunnon lohtu/talviruokaa :) Kiitos ohjeesta!
MouMou
Kiva kuulla! Yllätti kyllä tämä keitto positiivisesti. :)
Saraseeeni
Tehtiin tätä nyt joulun jälkeen ja olipahan vaan hyvää! Meillä keittoon upotettuun fetapaloja, nam. Ja varmasti tehdään tätä toistekin, pitää kirjoittaa ohje reseptikirjaan. :)
MouMou
Kannattaa kyllä ottaa talteen tämä! <3