Toffeinen omenahillo
Myöhäistä huomenta rakkaat lukijat! Kökkiäis-Keijot ja Marjatat mukavat. Aamulla puurossain silmä hilloinen. Maku on omenaa, mutt’ jotenkin toffeinen. Maalla mä kerran keittiöön jäin ja keittelin hilloa jotenkin näin:
Omppuja lohkoiksi litroja viis, niillä mä täytin kattilan siis.
Sekaan halkaisin vaniljatangon, kaadoin myös vettä sisään rautasangon.
Vartin sitä keittelin, sit sileeksi surrutin.
Sokeria lisäsin, ripauksen vaan, liekö sitä tarvittu ollenkaan?
Uuninkestävään vuokaan pääs’ seos, siellä kiehui tunteja pari – yhes keos!
Pakastin hillon mukaani mun, ilahduttaako se kohta myös aamuas sun? :)
(tarkempi ohje täältä)
Annina
Ilahduttaa aamua mun! Ihan huippu kun runomuodossa kirjoitit, vasrinkin kun sen näköjään osaat! Joskus tuonne toisenkin blogin puolelle? ;)
MouMou
Jos joskus taas puraisee tuo runokoppakuoriainen! :D
Anni S.
Ompa herkullisen näköistä :P
MouMou
Ja ah, niin hyvää. :)
Joy
Eiks ookkin hyvää, puuron päällä tai paahtoleivällä, namnam.
MouMou
Aivan mielettömän hyvää! :)
Sonja
Kiitos reseptistä! :) Tuli hyvää ja tää piristää tänään mun aamua.
MouMou
Ja jos käyttää ihan perusomenoita, väristäkin tulee herkullisempi. Mun punertava hillo näyttää vähän teurastetulta. ;)
rita
Ihmettelen että miksi pakastit hillon? ei ole sille hyväksi :( sehän säilyy lasipurkissa kuukausia kun laitat sokerina hillosokeria. sen sokerin pektiini säilyttää hillon hyvänä pitkään :)
MouMou
Koska kylmä, jäähileinen hillo kuumassa puurossa on I-HA-NAA! <3