Jos kuulen vielä sanankin niistä viikonlopun “mahtihäistä”, oksennan! Kiinnostukseni naivia ruotsalaisia kohtaan on nolla, mutta Ahvenanmaa sen sijaan kiehtoo minuakin. Vaikka siellä ruotsia joutuukin puhumaan. Sen kunniaksi viikonloppuna meillä syötiin kardemummaista Ahvenanmaan pannukakkua. Siinä sentään on jotakin mehukasta ja vähän jopa pureskeltavaa.;)

Ahvenanmaan pannukakku

5 dl riisipuuroa (valmista tai itse tehtyä)

7½ dl maitoa

3½ dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

2 rkl kardemummaa

2rkl vaniljasokeria

100 g voita

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita ainekset isossa kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Tarkoitus olisi saada pintaan tumma väri, mutta pitää sisus pehmeänä. Anna pannarin jäähtyä ja leikkaa se paloiksi. Nautiskele esimerkiksi vaniljakastikkeen, hillon tai jäätelön rinnalla.

Rehellisyyden nimissä tuon kuvan pannarin taikoi äiti-MouMou sillä välin, kun hänen tyttärensä koitti saada Facebookin kahvilapeliä latautumaan landella maailman hitaimmalla netillä.;)

pannukakku

Pakko kertoa tähän loppuun yksi hassu sattuma. Kaverini Facebook-statuksessa puhuttiin eilen Prinsessasta ja sammakosta. Arvatakaa kuka luuli tekstin viittaaavan prinsessahäihin Disneyn elokuvan sijaan?:D