Olin jo pitkään halunnut kokeilla Voisilmäpeliä-blogin lyttyperunareseptiä ja nyt oli ylimääräistä aikaa. Nämä perunat ovat kuulemma mahtavia ihan sellaisinaankin, mutta minä päätin tarjota perunoiden kanssa kalaa ja sieniä. Lautasen täydensin vielä raikkaalla vihersalaatilla. Oli muuten namia.:)

Lyttyperunat

keskikokoisia uusia perunoita

oliiviöljyä

suolaa

Pese perunat kuorimatta niitä. Keitä ne pehmeiksi ja nostele kattilasta keittiöpyyhkeen päälle. Anna kuivua ja jäähtyä pari minuuttia. Suojaa käsi toisella keittiöpyyhkeellä ja paina perunat hellästi yksi kerrallaan lyttyyn (niin että ne ovat noin sentin paksuisia) kämmenen paksuimmalla kohdalla. Tähän väliin on pakko huomauttaa, että pamautin ensimmäisenperunan niin raivolla lyttyyn, että sen paksuus oli paremminkin milli kuin sentti. Olkaa siis helliä.;)

Anna perunoiden jäähtyä suunnilleen huoneenlämpöiseksi. Siirrä perunat varovasti leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja sipaise jokaisen potun päälle hieman oliiviöljyä. Lisää suolaa ja halutessasi muitakin mausteita. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Käännä paiston puolivälissä perunat varovasti lastalla ympäri. Perunoiden olisi hyvä ruskistua.

Mozzarellasienet

herkkusieniä

mozzarellajuustoa

Nyppää sienistä kannat pois ja täytä kolot mozzarellajuustolla. Sujauta uuniin perunoden kanssa ja ota pois, kun juusto alkaa ruskistua.

Lohikastike

300 g lohisuikaleita

prk maustettua creme fraichea

Paista lohisuikaleet ja sekoita niiden joukkoon creme fraiche. Tämä kastike toimii sekä lämpimänä että kylmänä, joten ei haittaa, jos kastike jäähtyy aterian tarjoiluun mennessä.

lyttyperunat

En valitettavasti osaa antaa tämän annoksen raaka-aineiden määriä, sillä en ensinnäkään muistanut tarkistaa perunoiden painoa ja jokaista ruokalajia jäi reippaasti yli tämän annoksen jälkeen.