Blogilistalta näkee oman bloginsa tiedoista, milloin joku on linkittänyt kyseisen blogin. Voin melkein väittää, että linkitetyin postaukseni ikinä on ollut eräs resepti, jonka postasin jo vuosia sitten. “Munattomat mokkapalat” ja “mokkapalat ilman munia” ovat myös Google Analyticsin mukaan eräitä suosituimmista hakusanoista, joilla blogiini eksytään edelleen.

Nyt tartuinkin härkää sarvista ja julkaisin tuon huippusuositun postauksen päivitettynä versiona. En aio poistaa alkuperäistä reseptiä blogistani, koska kyseisen postauksen kommenttiboksi on niin hyvä esimerkki siitä, miten ihmiset ymmärtävät asiat juuri niin kuin tahtovat. Kun pointti oli siis, että munat voi jättää ohjeesta pois, jos niitä ei ole, eikä se, että jos haluaa laihtua, kannattaa tehdä rasvaa ja sokeria tursuavia mokkapaloja. Satuin vaan mainitsemaan kananmunien olevan kaloririkasta ravintoa.

Tässä siis vielä kerran blogini suosion salaisuus, väärinymmärrysten temmellyskenttä ja kaikista vanhoista postauksistani suosituin – mokkapalat ilman munia!:D


Munattomat mokkapalat

Pohja:

4 dl jauhoja

1,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria

100 g sulaa margariinia

1 dl vettä

1 dl rasvatonta maitoa

3 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:

3,5 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

4 rkl sulaa margariinia

4 rkl kahvia

Puolikkaan pellillisen  (tai minun tapauksessani piirakkavuuallisen) mokkapaloja valmistat näin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sulatettu margariini, maito ja vesi. Taikina irtoaa todella helposti kulhosta, mutta se kuuluu asiaan. Ei siis kannata tehdä vertailevaa tutkimustyötä suhteessa normaalien mokkapalojen reseptiin. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna kypsän pohjan jäähtyä rauhassa.

Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeri, kaakaojauhe, sula margariini sekä kahvi yhteen. Levitä kuorrutus välittömästi viileän torttupohjan päälle, niin saat kauniin tasaisen pinnan. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ja nauti ihanista mokkapaloista vaikkapa kylmän maidon kera. Suosittelen kokeilemaan myös tuplamäärällä kuorrutetta!:)

Psst! Tarjoiluehdotuksessa seuraksi on vatkattu kermavaahtoa. Ja tätä ei sitten muuten millään p*rkeleen strösseleillä pilata…