Täydellisen tuhti Carbonara
Pasta Carbonaran tuntee jokainen. Se on ihanan rasvainen ja suolainen pasta, joka saa pekonia rakastavat ihmiset kuolaamaan rinnuksilleen jo ajatuksen voimalla. Carbonara eli pekonipasta on täydellistä lohturuokaa, kun maailma murjoo ja ulkona sataa sammakoita. Tällä ohjeella saa valmista pastaa pienen kattilallisen, joka riittää koko masistelupäiväksi, tai kaksi suurta lautasellista, jos on kaveri seurana syömässä. Suosittelen syömistä kaverin kanssa, muuten saattaa iskeä aikamoinen ähky. Tässä ohjeessa on 1500 kaloria, jonka kuluttamiseen täytyy esimerkiksi polkea spinning-pyörää 2,5 tuntia (kulutusarvio löytyi täältä). Pidetäänhän tämä mielessä. ;)
Pasta Carbonara
150 g spagettia
suolaa
75 g pekonia
valkosipulinkynsi
1 dl kermaa
muna
0,75 dl parmesaanijuustoa
reilusti mustapippuria
Pane spagetti kiehumaan suolattuun veteen. Suikaloi sitten pekoni ja hienonna valkosipulinkynsi. Ruskista pekonit pannulla. Lisää valkosipulinkynnet mukaan ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita kulhossa kerma, munat, parmesaanijuusto ja mausteet. Yhdistä pasta ja pekoniseos keskenään. Sekoita kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon. Koristele annos parmesaanijuustolla sekä mustapippurirouheella ja tarjoa heti.
Elli
Carbonara on hyvää mutta mikä ihmeen määrä on 0,74 dl ja kuinka se mitataan?
Iina / MouMou
Oho, vitonen piti olla. Korjaan ohjeeseen! :)
Veera
Ah.. kiitos tästä. Tiedän mitä kokkaan kohta!
Iina / MouMou
Tuliko hyvää? <3