Jouduin pakon edessä tyhjentämään kompaktia arkkupakastintani viime viikonloppuna. Otin sieltä sulamaan mummonmehua ja muutamia eri hilloja. Raparperihilloa olin keitellyt sen verran runsaasti, että sille piti keksiä jotakin tehokkaampaa käyttöä kuin vain hillosilmänä aamupuurossa. Niinpä paistoin vanhan kunnon hillopiirakan, jonka päälle tulee runsas “hilloympyrä”. Yleensä tätä on tehty meillä omenahillosta, mutta raparperista tuli ehkä jopa parempaa, koska hillo on kirpeämpää ja muutenkin intensiivisempää. Jos muuten kirpeä hillo on makuusi, kokeilepa tätä luumuhilloa. Nappaa ihmeessä myös hillopiirakan resepti talteen!

Helppo piirakka raparperihillosta

2 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl (manteli)maitoa

100 g voisulaa

1,5 tl leivinjauhetta

3,5 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhoja (valinnainen, voit korvata tämän samalla määrällä vehnäjauhoja)

Päälle:

1,5-2 dl makeaa hilloa

Aluksi asetetaan uuni lämpenemään 225 asteeseen. Munat ja sokeri vatkataan huolellisesti kiiltäväksi vaahdoksi. Muna-sokerivaahtoon lisätään maito, voisula ja jauhot, joihin on jo sekoitettu leivinjauhe. Taikina kaadetaan voideltuun uunivuokaan ja päälle laitetaan hilloa niin, että reunoille ja ihan keskelle jää pelkkää taikinaa. Hillosta tehdään siis toisin sanoen ympyrä taikinan pinnalle. Piirakkaa paistetaan uunin keskitasolla suunnilleen 30 minuutin ajan. Peitä piirakka kuitenkin tarvittaessa foliolla viimeisen 10 minuutin ajaksi, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Onko tämä helppo hillopiirakka tuttu ennestään? 🥧

Psst! Mantelimaidon tilalla voi käyttää lehmänmaitoa eikä mantelijauho ole pakollista, mutta kokeile ihmeessä. Koostumus on aivan uskomattoman hyvä tällä tavalla!