KIRJA SAATU ENNAKKOKAPPALEENA KUSTANTAJALTA

Lue esikoiskirja.

Tarkoitukseni oli lukea suomalaisen kirjailijan esikoisteos, mutta hukkasin sen. Tai no, hukkasin melkein kokonaan, sillä paperikannet ovat edelleen kirjahyllyssäni. Itse kirjaa vaan ei näy missään. Lopulta luovutin ja nappasin kirjahyllystäni luettavaksi kirjan, jonka olen saanut jo pitkän aikaa sitten, mutta jota en ole saanut vielä luettua, koska en jotenkin tykännyt kirjan nimestä. Ja voi hitto, olisi kannattanut kyllä lukea tämä paljon aiemmin, sillä löysin uuden dekkaristin suosikkilistalleni. Hänen nimensä on Alaina Urquhart.

Luin Teurastaja ja peukaloinen -kirjan melkein yhdeltä istumalta. Kirjan alkusanoissa luvattiin sekoitus Stephen Kingiä, Dexteriä ja Uhrilampaita eli aivan täydellinen yhdistelmä suosikkikirjailijaani ja parhaita pahishahmoja! Ja pahishahmo on juuri se, miksi tämä kirja toimii niin hyvin. Ei ole mikään uusi juttu, että tarinaa edistetään kuvaamalla tapahtumia myös murhaajan silmin, mutta usein ne kuvaukset ovat ärsyttävän suppeita ja vihjailevia. Tässä kirjassa kuvaustyyli toimi todella hyvin ja sai johdettua jopa minua, vanhaa dekkarikonkaria, harhaan.

Tarina on pähkinänkuoressa aika klassinen, mutta kirjailijan kirjoitustyyli ja tietysti suomentajan (Juha Ahokas) oivaltavat käännökset tekevät kirjasta niin hyvän. Alkuasetelmassa on kuolemansyyntutkija, murhaaja ja kasa murhia. Takakansitekstissä vihjataan, että murhaaja taitaa olla myös kirjan päähenkilön perässä. Kirja on jaettu osiin, joista ensimmäinen on enemmän perusdekkaria, mutta toisessa osassa homma lähtee aivan uudelle tasolle, kun lukijalle paljastetaan lisää asioita. Äh, en halua paljastaa enempää, joten lupaathan lukea tämän?

Jatko-osa The Butcher Game julkaistaan näköjään äänikirjana aivan näillä näppäimillä alkusyksystä 2024, joten olen toiveikas, että saamme sen myös suomennettuna kansien väliin. Haluan kuollakseni tietää, miten tarina jatkuu! Ja hei, tämä kirjahaaste laahaa nyt vähän jälkijunassa, koska luin tämän kirjan jo heinäkuussa, mutta jospa saisin seuraavan kirjan arvioitua jo syyskuun alussa. Nyt on nimittäin lukuvuorossa vanha suosikkikirjani enkä malta odottaa, että saan esitellä sen täällä.

Mitä kirjoja luit heinäkuussa? Jaa kokemuksesi kommenttiboksin puolella ja/tai osallistu kirjahaasteeseeni somessa! 📚