Helpot dulce de leche -browniet

Poikaystävä yllätti ja toi työmatkalta Barcelonasta purkin dulce de lecheä. En ole varma, onko tämä samaa herkkua kuin mitä kondensoidusta maidosta saa keittämällä, mutta ruskea töhnä muistuttaa hyvin paljon karamellia. Olen välillä sutinut tätä paahtoleivälle, mutta kun tyttöjenilta lähestyi, päätin kaivella jostakin reseptin, jossa tätä herkkua voi hyödyntää, jotta saan edes joskus tämän käytettyä loppuun.
Tämän reseptin pohjalta paistoin helpot dulce de leche -browniet, jotka herkuteltiin vaniljajäätelön kanssa. Tein tämän Iittalan Teema-vatiin (12 x 12 cm), joten annos on aika pieni. Sellainen kolmelle räkänaurusta ulvovalle naiselle sopiva. Voit kuitenkin skaalata reseptin isompaan uunivuokaan moninkertaistamalla raaka-aineet.
Dulce de leche -browniet
Taikina:
60 g voita
100 g taloussuklaata (puolikas levy)
2 munaa
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl dulce de lecheä (ja hyppysellinen sormisuolaa)
Voiteluun:
voita
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä hetken ajan. Lisää sitten seokseen munat, joiden rakenteen rikot ensin juomalasissa. Lisää sokerit ja sekoita. Lisää lopuksi vielä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele brownievuoka ja kaada sitten puolet taikinasta vuokaan. Ota kaksi ruokaveistä avuksi ja tiputtele puolet dulce de lechestä sinne tänne taikinan päälle. Kaada loput taikinasta päälle ja levitä tasaiseksi. Levitä loput dulce de lechestä samoin kuin edellä. Vedä terävällä veitsellä kuvioita taikinaan niin, että veitsi osuu vuoan pohjaan asti. Paista uunin keskitasossa noin 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä ja viipaloi paloiksi. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Tykkäätkö brownieista lämpiminä vai vähän jäähtyneinä? 🍫
Sari
Nam! Pitäispä itsekin aktivoitua tekemään taas näitä! Nää on vaan niin hyviä :p
Iina M.
Mä testaan ens kerralla niillä pähkinöillä! 😍