MAINOS / HEIROL.FI

Ah, sitrushedelmäkausi! Helmikuussa nautiskellaan Navel-appelsiineilla, maaliskuussa taas parhaimmillaan ovat Shamouti-appelsiinit sekä Tarocco-täysveriappelsiinit. Tästä syytä meillä syödään lähes joka viikko appelsiinivispipuuroa. Puuroa tarvitsee keittää vain 10 minuuttia eikä sitä ole pakko vatkata kuohkeaksi. Tosin teen niin lähes aina. Noin puolen litran puurot voi vielä vatkata käsin, mutta isompiin tilavuuksiin otan avuksi monitoimikoneeni. Mutta varmasti mietit jo, jaanko helpon veriappelsiinivispipuuron reseptin ja esittelenkö noita kuvien valkoisia keittiötarvikkeita lisää. Kyllä ja kyllä! Postauksen lopusta löydät myös alennuskoodin Heirol.fi-verkkokauppaan.

Heirolilaiset kuvailevat itseään iloiseksi perheeksi, jonka arjessa yhdistyy italialainen, ruotsalainen sekä suomalainen ruoka- ja tapakulttuuri. Tunnustan, että tähän yhteistyöhön asti tunsin merkin suosikkipastakattilani (jossa on siivilä kannessa 👀) logosta, mutta tarina yrityksen takana on oikeasti kiinnostava:

“Turussa sijaitseva perheyritys HEIROL on tuonut keittiövälineitä suomalaisten ruokapöytiin jo vuodesta 1991. Heimo Lehtonen perusti yrityksen poikansa Rolf Moborgin kanssa vuonna 1991 aloittamalla toiminnan Lehtosen autotallista Littoisissa.”

 Eli nokkelimmat päättelivätkin jo, että HEI(MO) + ROL(F) = HEIROL. Nerokasta!

Valitsin puurokattilakseni nettikaupan kauneimman kasarin eli 2 litran Heirol-kasarin sävyssä Royal Pearl. Tuo upea valkoinen Royal Pearl -sarja kaikille liesille on ekologinen paistoastiasarja, joka on valmistettu 100% kierrätysalumiinista. Hyvän lämmönjohtokykynsä vuoksi materiaali kuluttaa hyvin vähän energiaa, ja kestävän pinnoitteen vuoksi tuote kestää pitkään, kunhan siitä pitää huolta. Eli ei laiteta niitä pannuja ja kattiloita tiskariin! Jos vaaleat keittiövälineet kiinnostavat, myös vispipuuron valmistuksessa tarvittava pallovispilä on mahdollista ostaa kattilan kanssa samassa sävyssä.

Veriappelsiinivispipuuro

0,5 dl vettä

4-5 veriappelsiinin hedelmälihat ja mehut

1 dl mannasuurimoita

0,75 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Leikkaa appelsiinit halki yllä olevan kuvan näyttämällä tavalla ja poista hedelmäliha kalvojen välistä pienellä, terävällä veitsellä. Kiehauta vesi ja sokerit, lisää joukkoon sitten appelsiinit. Purista kuorista vielä mehut sekaan. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna puuron kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuutin ajan. Jos appelsiineista irtoaa paljon mehua, voit joutua hieman lisäämään mannasuurimoita keiton aikana. Sopiva koostumus näkyy tuossa yllä, se on hieman “tahmea”. Anna valmiin puuron jäähtyä.

Vatkaa jäähtynyt puuro voimakkaasti pallovispilällä, sähkövatkaimella tai monitoimikoneella kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaaminen ei tosiaankaan ole siis pakollista, sillä puuro on herkullista ja sen maku intensiivisempi, jos puuroa ei vaahdota vispipuuroksi. Puuro maistuu parhaalta (kasvi)kerma tilkan kanssa nautittuna. Muista kaunis pannunalunen, jos tahdot asetella kattilan osaksi kattausta esimerkiksi aamiaispöytään. Minulle tuosta alusesta tulee sama ylellinen tunnelma kuin vaikkapa upeiden kylpyhuoneiden tassuammeista.

Saat koodilla MOUMOU10 Heirol-verkkokaupassa 10 % alennuksen 21.2.2025 asti! 🍽️