Joskus näyttää kivalta, kun nostaa skumppalasin suoraan eteensä ja napsaisee kuvan. Joskus ravintolassa on kaunis pöytä ja jälkiruoka näyttää söpöltä juuri siinä. Mutta, entäs kotona? Jos haluaa, että Instagram tai blogi on yhtenäinen ja myös kotona otetut kuvat kiinnostavia, kannattaa miettiä kuvausalustavaihtoehtoja, joita voi käyttää tuotekuvauksissa. Listasin omat suosikkini teille inspiraatioksi. Kuvatut tuotteet on saatu blogin kautta tai ovat osa yhteistyökampanjoita, joita olen tehnyt vuosien varrella. Lähes kaikki kuvat ovat siis vanhoja ja arkistoista kaiveltu.

  

Puulauta toimii niin pienempänä kuin isompanakin. Meiltä löytyy enää tuollainen pannunalusta vastaava tapaus, mutta se on ihan hauska varsinkin ruokakuvauksissa.

Puulattia on aina lähellä ja käytettävissä. Kaikenkaikkiaan luonnonmateriaalit tuntuvat toimivan kivasti kuvausalustoina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, mutta niistä lisää postauksen lopussa. Ainoa, mitä ei ehkä kannata lattialla kuvata, on ruoka, mutta olen kokeillut senkin. Joskus se toimii, toisinaan taas ei.

Marmoritaso on hyvin ajankohtainen (tai oikeastaan jo vähän mennyt). Sen rauhallinen pinta miellyttää silmää ja sopii ah, niin trendikkäisiin kuviin, jotka ovat vaaleaakin vaaleampia. Minulta löytyy keittiöstä marmorinen leikkuulauta, jonka päällä kuvailen välillä.

Räsypala tai -matto luo kodikasta tunnelmaa ja sopii siksi varsinkin ruokakuviin.Tämä kuvan Muumi-räsypala on saatu blogin kautta, näihin palaan vielä myöhemmin, sillä niin monikäyttöisiä nämä ovat. Yksi matkasi juuri vanhempieni luokse saunaan pefletiksi.

Muotilehti on helppo ratkaisu, kun tuntuu, että kuvassa on liian vähän elementtejä. Etsi vaan aukeama, jonka sävyt sopivat kuvaasi. Nuo blurratut kukat sen sijaan alkavat olla jo vanha juttu, lupaan opetella niistä kohta eroon kokonaan.

Tulisiko mieleen, että taulukin toimii kuvausalustana? Vähän värikkäämpi teos voisi antaa taiteilijamaisen tunnelman kuvaan, minun lehtikullattu tauluni korosti sen sijaan ehkäpä enemmänkin sen päällä kuvatun kosmetiikan luksustunnelmaa.

Silkkipaperi on uusi tuttavuus, mutta aika monipuolinen. Sitä voi rypistää, kerrostaa ja taitella. Siitä voi myös tehdä rakennelmia, jolloin lopputulos on moniulotteinen. Minun kuvani on hyvinkin flat, mutta se on tyylivalinta.

Joskus reissussa ei vaan ole mitään kivaa alustaa, joten kaulahuivi saattaa pelastaa. Tässä tapauksessa ilta-auringon valo ja villahuivini sävyt sopivat hauskasti korostuspuuterikuvaan.

Lautasliinat ovat aliarvostettuja, mutta pellavaiset liinat ovat keittiössä aina käsillä ja ne saa kuvissa näyttämään rennolta pöytäliinalta. Tai hei, jos ne asettelisikin lomittain niin, että lopputulos olisi värikkäämpi sekametelisoppa?

Psst! Jos täytyisi sanoa muutama kuvausalustainhokki, pahin olisi lumihanki. Toinen, mitä en juurikaan käytä alustana, on nurmikko. Vesi sen sijaan toimii aika kivasti! :)