Tulinen tomaattikeitto
Usein, kun olen löytänyt ihanan reseptin, saan päähäni lähteä varimoimaan sitä. Tällä kertaa otin kuristusotteeseen tomaattikeiton ohjeen ja muunsin kermaisen sosekeiton tuliseksi ja makuhermojaräjäytteleväksi. Jos siis tulinen ruoka on makuusi ja satut vielä etsimään keveää keitto-ohjetta, tätä kannattaa kokeilla!:)
Tulinen tomaattikeitto
oliiviöljyä
0,5 kg kypsiä tomaatteja
0,5 dl kuivaa ja hapokasta valkoviiniä
yksi punainen pikkuchili
1 tl sokeria
kourallinen tuoretta basilikaa
pieni punasipuli
kaksi isoa valkosipulinkynttä
kasvisliemikuutio
2,5 dl vettä
mozzarellajuustoa
Kuullota runsaassa oliiviöljyllä kuutioidut sipulit sekä valkosipulinkynnet. Lisää sokeri sekä puolitettu chilipaprika siemenineen. Sekoittele heti ja lisää joukkoon puolitetut tomaatit, valkoviini, vesi ja kasvisliemikuutio. Mausta basilikalla. Anna kiehua 45 minuuttia ja soseuta keitto.
Koristele isolla möhköllä mozzarellajuustoa, reilulla lorauksella oliiviöljyä ja tuoreella basilikalla. Nautiskele kuivan valkoviinin kanssa.
Frida the Fairy
Must yrittää tätä med valkoviini, mais non valkosipulia!
Älä kysy miksi puhun kielillä, en tiedä :D
MouMou
:D:D:D Ich understood, sista!<3
tintti
Pitäskö tota keittoo nyt koittaa tehdä itekin kun sen verran paljon hehkutat :D Ensin tosin pitäs päättää että kumpi ensin, kermainen vai tulinen. Valintojen elämä.
MouMou
No puolet ja puolet?;)