MAINOS / Martinex.fi

Nyt on huikea keksintö! Toki piparikakkupalojen reseptikin (alkuperäinen on upeasta Makeaa-blogista) on huikea, mutta väitän, että vielä huikeampi on keksintö nimeltään kannellinen uunivuoka. Kyllä! Voit leipoa leivonnaisen ja sen jälkeen säilyttää tai jopa kuljettaa sen samassa astiassa. Parasta myyjäiselämäänsä elävä ruuhkavuosiäiti on nyt onnensa kukkuloilla. Suorakaiteen muotoinen vuoka on valmistettu laadukkaasta hiiliteräksestä, jossa on tarttumaton pinta. Suosittelen silti kevyttä voitelua rasvalla tai jopa korppujauhottamista. Ai niin, ja vuoka mahtuu täydellisesti jääkaappiin.

Kinuskiset piparikakkupalat

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
200 g voita sulatettuna
5½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
2 dl maitoa

Kuorrute:

100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
1½ tl kanelia
4 dl tomusokeria
(½ tl suolaa)

Päälle:

erilaisia koristerakeita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti tai -vuoka leivinpaperilla. Vaahdota munat ja hieno sokeri sekä fariini- ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet yhteen toisessa kulhossa ja lisää vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi, mutta älä vatkaa, ettei taikinasta karkaa kaikki ilma. Levitä piparikakkupalataikina uunipellille. Paista noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja ennen kuorrutteen levittämistä.

Mittaa voi, fariiinisokeri, kerma ja kaneli kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila pois hellalta ja vatkaa sitten seoksen joukkoon tomusokeri. Mausta vielä halutessasi suolalla. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Kaada kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle, ja viimeistele erilaisilla koristerakeilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.

✨ Kokeile myös helpot dulce de leche -browniet, jos herkkuhammasta kolottaa! ✨