Oloni ei odotetusti ollut tänään vielä ihan priima, joten jätin pitkin hampain kipeästi tarvitsemani salikäynnin väliin. Lähdin kuitenkin naapurini kanssa Kaivopuistoon kimppaharavoimaan, jotta saisin raitista ilmaa eikä tarvitsisi vain maata yksin kotona. Päätin, että heti jos tulee heikko olo, lähden kotiin. Otin kuitenkin niin rauhallisen asenteen haravointiin, että päädyimme siistimään puistoa lehdistä suunnilleen tunnin ajan. Kyseessähän oli perinteihin haravointitempaus, jossa haravia ja pressuja jaettiin halukkaille kaupunkilaisille. Lehtilavoja oli aseteltu eri puolille puistoa ja ihmiset haravoivat hyväntuulisina joko kuulokkeet korvilla tai toistensa kanssa jutustellen. Tarjolla oli myös kuumaa juomaa, jota tällainen kipuilija arvosti hurjasti.

Ajatuksena on enemmän kuin ihanaa, että tapahtuma järjestetään niiden kaupunkilaisten iloksi, joilla ei ole omaa pihaa hoidettavasi tai jotka muuten vain tykkäävät toisten ihmisten seurasta. Helsingin kaupungin rakennusvirasto ja Stara ovat myös ovat myös fiksusti huomioineet sen, että harvalla pihattomalla on omaa haravaa eli lainaharavia on varattu runsaasti. Haravointiaikaa on neljä tuntia. Vaikka se kuulostaa sellaiselta ajalta, että porukka ehtii vaihtua useampaankin otteeseen, aika kuluu yllättävän nopeasti.

Puistosta kävelimme juoma- ja ruokapisteen kautta jälleen kerran Kaivarin kanuunaan. Kyseiseltä kirpputorilta tekee joskus ihan huimia löytöjä, onhan sinne tuonut sinne mm. Leena Sarvi vaatteitaan myyntiin. Tällä kertaa löysin villaneuleen (80 % villaa, 20 % mohairia) kuudella eurolla. Vaikka koko on L, hihat käärimällä neuleesta saa juuri sopivan syksyksi ja talveksi. Kirpparilta palasinkin sitten lähikaupan kautta kotiin. Illan ohjelmassa olisi tyvikasvun tuhoamista, siivousta ja sitten tietysti sitä lepoa. Vaikka olo ei ole ihan kamala, ei kuitenkaan saisi innostua liikaa, jotta paraniskin joskus.

(huppari ja kumisaappaat saatu)