KAUPALLINEN YHTEISTYÖ / ZADAA

Kirpputorit? Nuhjuista tavaraa. Taistelevia ostajia. Varastelivia asiakkaita. Ennakkovarauksia, jonoja, AV-/YV-lyhenteitä ja muuta verenpainetta nostavaa. En pidä sellaisesta. Sen sijaan pidän selkeistä kuvista, turvallisista kaupoista ja yhteiskunnasta, jossa kuluttaja ehkä pian verkkokaupan avaamisen sijaan avaakin kirpputorisovelluksen ja tarkistaa, josko se välikausihaalari löytyisi sieltä käytettynä. Ole fiksumpi. Anna lapselle mahdollisuus.

Lupasin kertoa työstäni heti, kun se lähtee rullaamaan ja nyt on sen aika. Tiedätte, että rakastan kirppistelyä. Olen nykyään töissä kirpputorilla. En kuitenkaan missään fyysisessä viritelmässä, vaan ideoimassa, kuinka puhelimeen ladattavalla kirpputorisovelluksella saisi tehtyä hyviä asioita. Tehtäväni ei kuitenkaan ole vain houkutella ihmisiä ostamaan enemmän, vaan myös myymään. Ja sitten on näitä ns. lottovoittoja, joihin saan oikeuden osallistua työni kautta. Kirjoitan aina blogiin hyväntekeväisyysjutuista, jos vaan löydän kalenteristani sellaiselle aikaa.

Anna lapselle mahdollisuus -kampanja on hyväntekeväisyystempaus, jonka tarkoitus on tehdä auttamisesta helpompaa. Lastenvaatteita liikkuu paljon kirpputoreilla, mikä on huippua, koska tiedän, ettei kaikilla perheillä ole todellakaan varaa ostaa joka kausi jokaiselle lapselle uutta sadan euron haalaria. Mutta mitäs sitten, kun on olemassa niitäkin perheitä, joilla ei ole edes varaa ostaa jokaiselle lapselle sitä 20 euron haalaria?

Siinä kohtaa kampanjamme puuttuu peliin, sillä näin helposti voi harvoin auttaa ja mistä päin Suomea tahansa. Teemme yhteistyötä muutaman muun yrityksen kanssa niin, että olemme keränneet toivelistan värävaraisilta tai kriisin kokeneilta perheiltä vaatteista ja tarvikkeista ja tuon listan yritämme kerätä lahjoituksina.

Listalla olevia tuotteita voi lahjoittaa niinkin helposti, että ottaa vaikkapa kenkäparista kuvan Zadaa-kirppissovelluksella, minkä jälkeen puhelimen näytölle pompsahtaa kysymys, haluaako tuotteen lahjoittaa. Jos vastaa KYLLÄ, saa itselleen koodin, jolla Matkahuolto kuljettaa lahjoituksen maksutta(!) Hope ry:n ihmisille. He taas jakavat lahjoitukset oikeisiin osoitteisiin. Videolle.fi osallistui kampanjaan tekemällä upean kampanjavideon meille.

Meillä kotona tilanne on se, että pystyin keräämään olohuoneen lattialta pahvilaatikollisen leluja ilman, että lattia tyhjeni juuri yhtään. Surullista, tiedän. Olenkin toivonut, että jouluna ostettaisiin lapselle kimppalahja sen sijaan, että tavaraa tulvii jokaiselta sukulaiselta. Nöpsyn kenkärivistöstä taas pystyi napsimaan useammat kengät pois ilman, että pitäisi ostaa tilalle korvaavat. Pieniä vaatteita on monta kassillista odottamassa kirpputoriryhdistäytymistä. Kaikilla tilanne ei kuitenkaan ole tämä.

Vaikka teidän perheessänne niin sanottua ylimääräistä olisi vai yhden jalkapallon verran, sekin on iso apu. Joillakin ei ole varaa edes siihen. Kaivele kaapeistasi turhat Kimblet, pienet kurahaalarit ja kaikki muu ylimääräinen, mitä TÄLLÄ LISTALLA lukee. Lataa sen jälkeen iPhoneesi tai Android-puhelimeesi sovelluskaupasta Zadaa-sovellus, ota kuva lahjoitettavasta asiasta, klikkaa pop up -ikkunassa KYLLÄ ja odota toimituskoodia. Yhdellä koodilla voit postittaa kaikki lahjoittamasi tavarat eli meiltä lähtee tuo laatikollinen kerralla. Vie sitten koodin kanssa paketti lähikauppaasi, jossa on Matkahuollon piste.

Psst! Ei varmaankaan tarvitse erikseen vastata jättämiinne kysymyksiin siitä, viihdynkö työssäni. En vain viihdy. Rakastan tätä! ♥