Ääh, räkää! Makoilen sohvalla viltin alla ja taapero vuoroin koomaa kanssani ja vuoroin pörrää ympäri asuntoa. Ei oikein ole mitään kuvattavaa, kun nenä on niistämisestä punainen. Ajattelin kuitenkin vinkata viikon arkihelpotukseni. Jos konsepti ei ole tuttu, kannattaa lukea juttu tuon linkin takaa. Te muut tiedättekin jo, mistä on kysymys.

Porkkanakeitto

Viipaloi 1 keltasipuli ohueksi. Kuori 250 g porkkanoita ja viipaloi ne. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistopadassa ja kuullota sipuli sekä porkkanaviipaleet 2-3 min. Lisää joukkoon 5 dl vettä, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 kasvisliemikuutio (murustettu) ja 1 appelsiinin mehu. Anna hautua kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sileäksi ja mausta halutessasi ripauksella suolaa. Me jätimme suolan pois tästä syystä.

Mausteinen maissi

Kuumenna hieman oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää pannuun 1 purkki maissia (valutettua), 1⁄2 rkl paprikajauhetta, 1⁄2 tl chilihiutaleita sekä 1⁄2 tl suolaa ja paista kuumalla pannulla 5-6 min, kunnes maissi on saanut kauniin värin. Siirrä kulhoon. Tarjoile porkkanakeitto mausteisen maissin, krutonkien sekä turkkilaisen jogurtin kanssa.

Lisuke on taaperolle liian tulinen, mutta jos pienetkin tykkäävät maissista, kannattaa paistaa se kahdessa erässä ja lisätä chiliä vain aikuisille. Toivottavasti tällä lähtee flunssa! 🙂