Tuntuu huijaukselta postata mummulassa kuvattuja juttuja, kun ollaan yökylässä mummilassa. Pyöräytin vaan niin herkulliset yrttilihapullat viime viikolla, etten malta olla jakamatta ohjetta. Olimme Nöpsyn kanssa päivän kaksin vanhempieni talossa, koska molemmat (mummu ja pappa siis) olivat päivän töissä. Kokkailimme sitten pojan kanssa ruokaa isovanhemmille. Jääkaappiin oli ostettu paketti sika-nautajauhelihaa, jota en koskaan osta kotiin, joten hetken pääni löi tyhjää. Sitten tajusin lähteä mummun yrttimaalle.

Helpot yrttilihapullat

400 g jauhelihaa (meillä sika-nautaa, mutta esim. broilerikin käy varmasti)

iso kourallinen lehtipersiljaa

iso kourallinen lipstikkaa

1 tl suolaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Silppua yrtit saksilla pieniksi. Sekoita liha, tuorejuusto ja yrtit. Lisää vielä suola ja sekoita massa tasaiseksi. Pyörittele uunivuokaan tai pellille pullia kostein käsin. Lihapullista vaan tulee jotenkin parempia, kun huuhtaisee kädet parin-kolmen pullan jälkeen. En tiedä, mikä siinä on. Paista lihapullia uunissa puoli tuntia. Kaada rasva pois ja sitähän muuten irtoaa.

Minä tarjosin helpot yrttilihapullat tillillä ja sipulijauheella maustettujen perunoiden kanssa. Paistan usein edellisen päivän keitetyt perunat seuraavan päivän ruoaksi. Uusi keksintöni on laittaa mausteeksi suolan lisäksi tilliä, jota käytin ennen vain kalaruokiin. Kuinka sitä voikin ihminen rutinoitua mausteiden kanssa! Lipstikkaa en ollut käyttänyt lainkaan ennen viime kesää, kun kuulin, että se korvaa maullaan lihaliemijauheen. On muuten hyvää! Suosittelen kokeilemaan Sikke Sumarin lipstikkasuolaa, äitini vannoo sen nimeen. 🙂