Kiitos, kiitos, kiitos kaikki ihanat, jotka esittivät postaustoiveita tälle jumittavalle bloggaajalle! Kuvituksen kaivelin vanhoista jutuista suosiolla, kuvapankki kun alkaa olla hyvin laaja. Linkitin myös muutaman vanhemman postaukseni joihinkin kohtiin, sillä esimerkiksi tuosta lentokonebongailusta tulee tasaisesti kyselyjä reittiohjeiden ja paikannimien tiimoilta. Toivottavasti löydät tekemistä vinkkilistani perusteella!

Saippuakuplat. Missä vaan, milloin vaan. Saippuakuplat toimivat! Niiden perässä juostaan puistossa, mummulassa ja muskarissa. Jokin näissä palleroissa vaan kiehtoo taaperoikäistä.

Pieni junamatka tai ratikkakierros. Ei se määränpää, vaan se matka. Nöpsy rakastaa olla junassa, bussissa, metrossa tai ratikassa. Valitkaa ruuhkaton aika ja kiertäkää joku kiva lenkki maisemista nauttien ja poliisiautoja bongaillen. Tarkista, pääseekö sinun kotipaikkakunnallasi rattaiden kanssa ilmaiseksi matkaamaan julkisilla.

Uusi puisto. Tämä on helppo, jos asuu paikassa, jossa on enemmän kuin muutama leikkipuisto. Jo se, ettei aina leikitä samassa puistossa, tuntuu jännittävältä. Mitähän leluja siellä on? Löytyykö muiden lasten joukosta joku kaveri?

Museot. Me käymme museoissa usein. Osa niistä on ainakin Helsingissä ilmaisia, mutta Museokorttiin panostaminen kannattaa oikeasti, sillä sen avulla pääsee ilmaiseksi melkein mihin museoon tahansa. Lapsilta ei usein peritä pääsymaksua ollenkaan.

Pyöräreissu. Meillä treenataan sekä potkupyörää että polkupyörää vuorotellen. Etsikää rauhallinen tienpätkä tai vaikka tyhjä parkkipaikka, jolla pyöräilyä voi harjoitella ihan rauhassa. Siihen saa kulumaan yllättävän paljon aikaa.

Menkää metsään. Nyt metsässä voi vaellella, mutta pian sieltä löytyy syötävääkin. Vadelmia, mustikoita tai puolukoita osaa jo pienikin keräillä. Vaikka sitten suoraan suuhun. Bonuksena epätasainen kävelyalusta kehittää lapsen motoriikkaa.

Lentokoneita katsomaan. Lentsikoita voi bongailla joko lentokentällä tai kiitoradan päässä. Näiden parissa on meidän perheessä vietetty kesällä aikaa tuntitolkulla.

Uimaan. Myönnän, etten ole käynyt koskaan lapseni kanssa uimahallissa, koska pelkään sitä kuollakseni, mutta rannalla käymme. Ja mummolassa takapihan terassille puhalletaan kahluuallas, mikä on pojastani parasta ikinä.

Menkää kävellen jonnekin, mihin mennään yleensä rattailla. Lapset, jotka rakastavat kävellä, arvostavat takuulla, että saavat joskus kulkea “ihan itse”. Vaikka vähän jännittää alkuun (ainakin tässä isossa kaupungissa), lapsi nauttii niin kävelystä, että annan taaperon kävellä koko ajan vain enemmän kaupungilla.

Piknikille niin, että taapero saa valita yhden evään. Onhan siinä riski, että se eväs on sitten sinappituubi tai sangollinen vaahtokarkkia, mutta se ei ole pointti, vaan se, että pieni saa itse valita.

Puistoruokailu on Helsingissä. Osassa leikkipuistoja järjestetään 5.6.-6.8.2017 kaikille alle 16-vuotiaille ruoka, joka on maksutonta. Ruoka tarjotaan arkisin klo 12.00, mutta oma lautanen ja lusikka pitää muistaa ottaa mukaan.  Kurkkaa lista puistoista täältä! 🙂