On todella outoa, miten vähän netistä löytyy tietoa Peuhu-lastenvaatemerkistä. Ensimmäisenä Google tarjoaa keskustelupalstan helmiä. Tiedän, että merkin vaatteita myydään Tokmannilla ja että nimi kuulostaa suomalaiselta. Pienen pesuohjelappuräpeltämisen jälkeen merkki paljastuukin Tokmannin omaksi, mutta vaatteista ei löydy valmistusmaata tai juuri muutakaan erikoisempaa valmistustietoa. Materiaalimerkinnät on toki laitettu asiallisesti näkyville. Olisi kiva tietää, kuinka kotimainen merkki on ja harkitsenkin laittavani asiakaspalveluun kyselyä aiheesta, koska sitä on googlannut näköjään moni muukin.

ALE-rekissä pyöri kelta-sininen välikausipuku, jonka yhteishinta oli aika tasan 20 euroa. Kuvissa näkyvät myös vedenkestävät välikausihanskat. Ne maksoivat kympin. Tokmannilla myytävät Jonathanin ja Peuhun lastenvaatteet ovat meillä kestäneet kumpaisetkin hyvin käyttöä. Peuhun vesipilariarvoissa ei ole hurraamista, mutta välikaudella puen Nöpsylle sadevaatteet pahalla kurakelillä, joten se ei niin haittaa. Kaupunkitakiksi mieheni osti pojalle bomberin, joten nyt välikausiostoslistalla on enää hyvät välikausikengät. Harkitsen Reimat Pattereita, joista tuli kuulemma konepestävät(!) versiot myyntiin. Toisen välikausisetin löysinkin kirpparilta, sen voisin kuvailla tänne myöhemmin, jos teitä kiinnostaa?

  

Psst! Jonathan-merkistä piti vielä sanoa, että Nöppiksen maailman söpöin villahaalari on kyseiseltä merkiltä! 🙂

Edit: Tokmannin edustaja kertoi Peuhusta näin:

“Peuhu on Tokmannin valmistuttama, valmistusmaata ei tuotteissa erikseen ilmoiteta koska valmistusmaa vaihtelee. Peuhun tuotteet suunnitellaan pääkonttorillamme Mäntsälässä. Tuotteet valmistetaan Tokmannin tarkastamilla BSCI-standardin täyttävillä tehtailla Kaakkois-Aasiassa. Päästääkseen Tokmannin toimittajaksi yrityksen on täytettävä BSCI:n(Business Social Compliance Iniative), joka on kansainvälinen vastuullisuusaloite. Sen tavoitteena on selkeyttää tavarantoimittajien valvontaa ja kehittää työolosuhteita niin sanotuissa riskimaissa. BSCI:n vaatimuksia ovat esimerkiksi elämiseen riittävän palkan maksaminen sekä lapsi- ja pakkotyövoiman kielto. Valvomme myös itse toimittajiemme vastuullisuutta omilla auditioinnella.